Статии - Защо да изберем лечение в чужбина
12-ти юли 2023

Защо да изберем лечение в чужбина

Изправени пред по-сериозна диагноза, много българи избират лечение в чужбина. Достъпните цени, на които се предлагат висококачествени медицински услуги, превръщат южната ни съседка Турция в много предпочитана дестинация, посещавана от хора от цял свят с цел здравен и медицински туризъм. Въпреки че цените са по-ниски в сравнение с тези в други държави, често се оказват непосилни за обикновено българско семейство. В тези случаи за болния остава възможността да създаде дарителска кампания за набиране на средства за лечение. Най-добрият вариант да го направите е на нашия сайт за благотворителност – PavelAndreev.BG.

Какво е медицински туризъм?

В последните години медицинският туризъм се превърна в един от най-развиващите се отрасли. Така се нарича практиката,  при която хора, живеещи в една страна, предприемат пътуване до друга държава с цел получаване на диагностика, рехабилитация или лечение.

Лечение в чужбина

Възможностите за здравен или медицински туризъм се развиват и стават все повече. Благодарение на възможностите за създаване на благотворителни кампании услугите стават и по-лесно финансово достъпни. В търсене на по-високо качество на здравеопазване и възможно най-бърз достъп до съвременни методи на лечение, пациенти от цял свят имат възможност свободно да изберат най-подходящото място за  лечение за себе си или за своите близки. Насочват се към места, на които ще получат достъпно лечение, по-добро обслужване и необходимите грижи.

Лечение в Турция

Турция е сред големите държави, които предлагат съвременно медицинско лечение.  Ежегодно почти тридесет милиона туристи посещават страната, за да се насладят на природата и архитектурата й. В страната се предлагат и медицински услуги, които я превръщат в една от най-предпочитаните дестинации в света за достъпно и високоефективно лечение.

Ако ви предстои да заминете за лечение, препоръчваме ви предварително да проучите по ключови фрази „Лечение в Турция мнения“ и „Лечение в Турция цени“, за да знаете накъде точно да се ориентирате. След като се спрете на медицинско заведение, добре е да осъществите предварителна връзка, за да се запознаете с възможно най-много подробности.

Защо да изберем лечение в Турция?

 • Медицински заведения

Най-добрите болници  в Турция предлагат нови, висококачествени технологии за съвременно лечение на множество заболявания.  Пациентите получават ефективно лечение и чудесни грижи благодарение на екипите от сертифицирани специалисти и високите технологии, с които разполагат турските медицински центрове.

 • Извършване на съвременни медицински процедури

Милиони хора от цял свят предпочитат Турция за здравен туризъм, най-вече заради достъпните цени и добрите резултати от провежданите лечения. Страната е особено предпочитана дестинация за извършване на медицински интервенции като:

- ортопедични операции

-очни операции

- реконструктивна, пластична и естетична хирургия

- присаждане на коса

- дентални услуги

- физикална терапия и рехабилитация на заболявания на опорно-двигателния апарат и нервната система

- инвитро процедури

- трансплантация в Турция

- на онкологични заболявания

 • Наличие на висококвалифицирани специалисти

Пациентите, избиращи Турция за своето лечение, получават грижите на някои от най-опитните и доказали се лекари в света. Много от тях са специализирали в САЩ и  различни западноевропейски държави.

 • Достъпно и ефективно лечение

Достъпните цени, на които  се извършва лечението, са сред най-важните аспекти за пациентите, когато правят своя избор за осъществяване на лечение в чужбина. Високите суми, необходими за лечение в някои страни, са непосилни за пациентите и техните близки. Все пак, ако такова лечение е наложително, може да стартирате кампания на нашия сайт за дарения и да опитате да съберете необходимите средства.

Турция е страна, предлагаща достъпна, ефективна и надеждна медицинска помощ. В нея се предлагат съвременни подходи за лечение. Доста операции, извършени в Турция, са по-евтини в сравнение с тези в другите държави. Това важи и за естетичните операции и процедури.

Турция се нарежда на първо място в света по брой извършени трансплантации. Резултатите напълно съответстват на световните стандарти. Инвитро процедурите, извършени там, също са с висока успеваемост.

Благотворителна кампания за лечение в Турция през платформата Павел Андреев

Ако ви предстои лечение или трансплантация в Турция, много са важните неща, с които трябва да се съобразите. Едно от най-важните си остава обаче осигуряването на средства, с които да бъдат заплатени медицинските услуги. Когато не може да се възползвате от лечение по НЗОК, остава възможността за онлайн дарителска кампания, с която да наберете средствата, необходими за лечение. Създайте своята през фондация Павел Андреев.

Често задавани въпроси

 • Как да се свържа с болница в Турция и специалист, който извършва нужното ми лечение?

Българските пациенти често се чувстват объркани, когато попаднат в такава ситуация. Най-лесният вариант е да потърсите информация в интернет, а след като се спрете на специалист или клиника, да откриете координати и да се обадите за по-подробна информация.

 • Как мога да получа второ медицинско мнение от турски специалист?

Второ медицинско мнение  се получава на база на медицинската документация и налични изследвания, които вече са проведени. В много случаи получаването на второ мнение е напълно безплатно и се случва бързо, след като го потърсите.

 • Как се организира лечение в Турция?

Когато вече изберете лекаря, който ще води вашето лечение в Турция и получите експертно мнение от съответния специалист, може да пристъпите към организирането на планирано посещение.

 • Изисква ли се предварително заплащане на лечението?

Предварително заплащане обикновено не е необходимо.

 • Ако пациентът не говори турски език, как ще се осъществи комуникацията на място в Турция с турския специалист?

Ако говорите английски, ще може свободно да комуникирате с турските специалисти. Най-добрите турски болници, които предлагат лечение на по-сложни заболявания, обикновено осигуряват преводач, така че когато отидете там, ще може да продължите да говорите на български език. Тази услуга не се заплаща допълнително от страна на пациентите.

 • Как се създава кампания в платформата Pavel Andreev?

Процедурата е лесна, също така нашият сайт за дарения е изграден интуитивно. Посетете PavelAndreev.BG и следвайте стъпките – няма какво да ви затрудни. Съветваме ви предварително да разгледате кампании, които са активни в момента на сайта или такива, които вече са приключили успешно. От тях може да ползвате идеи. Само няколко минути са достатъчни, за да публикувате своята кауза.

Разгледайте тази статия 100 % прозрачност на даренията за благотворителни кампании в платформата PavelAndreev.BG, за да научите повече за нас.

А в нашия помощен център може да разгледате Какви са условията за стартиране на кампания?

 • Удържа ли комисионна фондация Павел Андреев от благотворителните кампании?

Фондацията не удържа комисионни. Когато дарител осъществява своя превод по сметката на кампания, която иска да подкрепи, има възможност сам да прецени  дали желае да направи дарение и в полза на сайта. То може да бъде всяка сума, която той прецени – фиксирани комисионни няма.

Статии - Какво е филантроп и филантропия?
9-ти януари 2021
Какво е филантроп и филантропия?

Всеки може да бъде филантроп и да бъде по-ефективен в промяната. Ето как.  Филантропът е човек, който дарява време, пари, опит, умения или талант, за да помогне за създаването на по-добър свят. Всеки може да бъде филантроп, независимо от състоянието или нетната стойност. Какво е филантропия?  Гръцкият драматург Есхил въвежда термина филантропия през 5 век пр.н.е. Това означаваше „любов към човечеството“. Днес филантропията означава щедрост във...

Статии - Каква е ориентировъчната цена за издаването на книга?
4-ти май 2021
Каква е ориентировъчната цена за издаването на книга?

Ако основната ви цел е просто да отпечатате книгата си, използването на безплатни платформи за самостоятелно публикуване може да е правилното решение.  Самото писане е най-голямата награда за много хора, а публикуването може да е просто формалност.  Ако обаче искате да продадете книгата си и да достигнете до широка аудитория, трябва да инвестирате в професионални услуги.  Без тях е трудно да се конкурирате с традиционно публикуваните книги.  Таки...

Статии - Как да напишем убедително писмо за набиране на средства:Три примерни шаблона
11-ти април 2021
Как да напишем убедително писмо за набиране на средства:Три примерни шаблона

Писмото за набиране на средства е прост начин да издигнете на следващо ниво своята онлайн кампания за набиране на средства. Писменият призив към приятелите и членовете на семейството ви може да донесе нови, периодични дарения и най-важното - да помогне на всички да разберат по-добре защо вашата кауза за набиране на средства е важна за вас. Но преди да сложите перо на хартията или пръсти на клавиатурата и да изпратите писмото, е добре да отделите...

Статии - Идеи как да помогнем на бездомник и списък с приюти и центрове за временно настаняване
22-ри март 2021
Идеи как да помогнем на бездомник и списък с приюти и центрове за временно настаняване

Тъй като жилищната криза в България продължава да се влошава, а цените стават все по високи, въпреки пандемията от COVID-19, все повече хора и семейства са изправени пред финансова нестабилност и липса на дом. Всъщност над 500 000 души са без подслон в България, а за това официална статистика няма. В тази статия ще научите как помоща на бездомни хора във вашия град е възможна и можете наистина да промените ситуацията за някой човек. Фрапиращи фа...

Дари Стартирай кампания