Ангелите на Ангел

Лечение,медицина и рехабилитация 0/0

Ангелите на Ангел

75 Дарители
4681.43 лв. дарени от 60000 лв.
Организатор
Христина Стоянова
Бенефициент
Ангел Павлов Петков
Крайна дата
Край след 261 дни
Налична сума
4681.43 лв.
Христина Стоянова организира кампания за Ангел Павлов Петков
Край след 261 дни
Налична сума
4681.43 лв.

Здравейте, приятели. Казвам се Христина и съм горда майка на две прекрасни създания Ангел и Кристиян. Следващите редове пиша със свито сърце, защото в годините до сега нашата битка не е спирала, благодарение на многото ангели, които ни подкрепят.
Ангел и неговия брат близнак са родени преждевременно в 31г.с. Поради ранното раждане Ачи получи усложнения - хидроцефалия и ретинопатия.

Първата му най-голяма битка беше да оцелее защото, шансовете за живот не бяха големи.

Втората битка беше за спасението на неговото зрение, едва 1,900кг той беше подложен на лазерна операция на очите, а една седмица по-късно и на мозъчна операция за поставяне на шънт, който да овладее хидроцефалията.

Така първата си Коледа той прекара на много километри от своето семейство в болничната стая. За жалост неговата битка не приключи с тези операции , след 2 месеца се установи, че поставения шънта не работи правилно, което налагаше повторна операция, която впоследствие наложи трета и накрая на четвъртата успяхме - клапата работеше правилно. Но не и тук не приключи неговата битка на 8 месечна възраст се постави и диагнозата Детска церебрална парализа- спастична квадрипареза. С тази диагноза се разбра, че битката ще е дълга и упорита. 2 години посещавахме рехабилитация в България, след което започнахме да посещаваме и специализиран център в Турция. Той вече е на 4 години. За 2 години той успя да покаже, че ще се бори с всички сили в тази битка, постигна много, но и много преживя. През изминалата 2021г. беше поставен бутолинов токсин на краката , след което за наш огромен шок направи епилептичен статус, който застраши живота му, той успя и победи, но след това посетихме и детски невролог, който постави и допълнителната диагноза Епилепсия. За наше щастие ефекта от манипулацията не закъсня и видяхме неговия огромен напредък, за кратко самостоятелен седеж, контролирани движения на краката и ръцете, контрол на главата. За жалост една година по-късно, за да може той да надгради над постигнатото е нужна нова интервенция, като тя ще бъде съчетана с отпускане на ръцете и краката . За краткия период от 4 години той има 7 операции, като последната беше през месец март тази година, тя беше на очите, защото поради неврогичното заболяване неговото зрение беше застрашено, за наше щастие всичко мина успешно , като това за пореден път ни доказва че Ачи е изпълнен с жажда за живот и целеустремение един ден да бъде самостоятелен и да играе със своето братче и връстниците си. През този труден път преминахме с подкрепата на много хора, но за жалост, за да можем да продължим се надяваме още много хора да подкрепят нашата слънчева усмивка и да се радваме заедно на всяка една негова малка победа. 

Виж още
Новини
24-ти август 2023
Христина Стоянова организира кампания за Ангел Павлов Петков
Анчи напредва с бавни стъпки 24.08.23г
Здравейте, Ангели. Ачи отново беше в Турция, за да посети свойте любими каки в рехабилитационния център Рибем, както и в началото на престоя му да бъд...
 
17-ти февруари 2023
Христина Стоянова организира кампания за Ангел Павлов Петков
Премина успешно операцията
Здравейте, приятели. На 11.02.23г на Ачи беше поставен бутолинов токсин на краката, както и отпускаща операция на десния крак. Всичко премина добре, к...
 
Виж всички

Стриктни правила за изплащане на дарените средства

В платформата PavelAndreev.BG има ясно определени правила за изплащане на дарените средства при медицинските кампании. Те гарантират, че всички средства ще бъдат оползотворени целево за лечението и съпътстващите го разходи. Всички документи, по които е направено плащане са видни в секция Новини.

Лесно е да дарите

6 лесни начина да направите своето дарение - карта, PayPal, ApplePay, GooglePay, Revolut, IBAN.

Прегледен отчет

В секция Новини ще откриете информация от инициаторите на кампаниите.

Доверена платформа

PavelAndreev.BG е най-сигурната платформа за организиране на следващата ти кампания.