2145.14 лв. дарени от 2000 лв.
  • Организатор Силвия Антонова
  • Бенефициент Краси от “Горската приказка на Краси”
  • Създадена на 4-ти август 2022
  • Категория Животни
  • Крайна дата Край след 92 дни
  • Налична сума 0 лв.

Подкрепи "Animal project"

Animal Project е благотворителна инициатива организирана изцяло в подкрепа на безстопанствените животни. Идеята е да се повиши активността в защитата на странстващите животни и стимулиране на осиновяването им. А каузата за която се борим неуморно се нарича „Горската приказка на Краси“.

Историята на Краси в началото :

В първите години Краси гледа спасените животни в бабината си къща в с.Палици. С течение на времето хората от селото започват да недоволстват и се стига до там, че през есента на 2015 на Краси е даден ултиматум до 2 месеца да се измести от там или ще избият животните. Така през ноември 2015 тя и спасените от нея животни се местят в гората. Когато се изместват в настоящата първа база, тук всичко е било обрасло с тръни, няма огради, няма пътеки, няма течаща вода – има полуразрушен плевник и рушаща се къща, която е в плачевно състояние. Всичко започва да се гради от нула. Тук няма и изградена инфраструктура. Първите години Краси пълни вода от селската чешма, а когато тя замръзне, пълни вода от една заледена чешма в гр.Елена. След това приятели даряват средства и е направен сондаж в първа база и там вече има течаща вода.

Оказва се, че колкото по-зле е за Краси, толкова по-добре е за изхвърлящите кучета и котки. Докато тя намери дом за 1-2, при нея пристигат 10-20 нови. След няколко години започват да се настаняват кучета и във втора база, където няма течаща вода. Така се налага отново да се прави упражнението с пълнене на туби с вода и пренасянето им на почти километър нагоре по баира.В края на лятото се наложи по спешност да се оградят нови дворове в горния район, за да има къде да бъдат прибрани десетки кучета, за които нямаше дворове. Поетапно бяха купени над 100 къщички и разположени в спасителния център.

" Горската приказка на Краси" се намира в гората над село Палици, където една жена на име Красимира, е приютила над 300 кучета, около 70 котки, 10 коня и едно магаренце. Всяко животно, което сега блаженства тук, някога е имало своята тежка съдба.Конете, които живеят тук, също някога са били зверски малтретирани и когато идва време да бъдат продадени, за да станат на колбаси, Краси и шепа приятели събират средства, откупуват ги и така спасяват живота им. Магаренцето Магарин е подарък за един рожден ден на Краси от скъпа нейна приятелка. То години наред е било премазвано от тежки товари.В спасителния център всички животни са свободни – тук няма синджири и клетки. С много, много работа, внимание и любов, Краси е успяла да постигне невероятен баланс.  

Краси се нуждае от материали за изграждане на по-голяма и по-удобна среда не само за пребиваващите четириноги, но и за помагащите ѝ работници.

Необходими  за спасителният център са:

  • Метални оградни платна, за да се огради новият двор
  • Баластра , цимент за бетониране на оградните колони
  • Заплащане на екипа от работници , които да изградят двора

Ако скоро не съберем средства за изграждането на оградите , кученцата които се разхождат на свобода в селото ще бъдат отровени или застреляни. За съжаление съществуват безсърдечни хора. 

Научете повече за историята на Краси и нейната усърдна работа тук:

https://www.facebook.com/KrassysForestFairyTale/videos/4282091628484800


Новини по кампанията

Одобрено изплащане
22-ри август 2023

Здравейте, скъпи любители на животните. Първо бихме искали да Ви благодарим от името на нашето доброволческо сдружение Animal project, че подкрепихте...

Изплатена сума към бенефициента: 2143.94 лв. Транзакционна такса: 1.2 лв.
Благодарим Ви за помощта, скъпи приятели. 22.08.23г
22-ри август 2023

Здравейте, скъпи любители на животните. Първо бихме искали да Ви благодарим от името на нашето доброволческо сдружение Animal project, че подкрепихте...

новина
новина
новина
Подкрепи \\\"Горската приказка на Краси\\\" 18.07.23г
18-ти юли 2023

Animal project организира събития изцяло в подкрепа на животните без семейство. Спряхме се при Краси от "Горската приказка на Краси" до гр.Елена, огл...

новина

Виж Всички новини по кампанията

2145.14 лв. дарени от 2000 лв.
лв.
BGN
.00

PavelAndreev.BG има 0% такса от Вашето дарение. Спада се само транзакционната такса. Платформата ще продължи да предоставя безплатно услугите си благодарение на хората, които ни подкрепят. Желая да подпомогна платформата с :

*
*
Сподели

Сумите в секция Дарители са със спадната транзакционна такса.
avatar
95.15 лв. преди 1 месец
avatar
48.75 лв. преди 1 месец
avatar
19.22 лв. преди 1 месец
avatar
294.77 лв. преди 1 месец
avatar
48.75 лв. преди 1 месец
avatar
48.75 лв. преди 1 месец
avatar
48.9 лв. преди 1 месец
avatar
48.75 лв. преди 1 месец
avatar
294.92 лв. преди 1 месец
avatar
140.91 лв. преди 1 месец
Виж всички дарители
Дари
Сподели