340 лв. дарени от 2000 лв.
  • Организатор Силвия Антонова
  • Бенефициент Краси от \\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\"Горската приказка на Краси\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\
  • Създадена на 4-ти август 2022
  • Категория Животни
  • Крайна дата Край след 273 дни

Подкрепи \"Animal project\"

Animal Project е благотворителна инициатива организирана изцяло в подкрепа на безстопанствените животни. Идеята е да се повиши активността в защитата на странстващите животни и стимулиране на осиновяването им. А каузата за която се борим неуморно се нарича „Горската приказка на Краси“.

Историята на Краси в началото :

В първите години Краси гледа спасените животни в бабината си къща в с.Палици. С течение на времето хората от селото започват да недоволстват и се стига до там, че през есента на 2015 на Краси е даден ултиматум до 2 месеца да се измести от там или ще избият животните. Така през ноември 2015 тя и спасените от нея животни се местят в гората. Когато се изместват в настоящата първа база, тук всичко е било обрасло с тръни, няма огради, няма пътеки, няма течаща вода – има полуразрушен плевник и рушаща се къща, която е в плачевно състояние. Всичко започва да се гради от нула. Тук няма и изградена инфраструктура. Първите години Краси пълни вода от селската чешма, а когато тя замръзне, пълни вода от една заледена чешма в гр.Елена. След това приятели даряват средства и е направен сондаж в първа база и там вече има течаща вода.

Оказва се, че колкото по-зле е за Краси, толкова по-добре е за изхвърлящите кучета и котки. Докато тя намери дом за 1-2, при нея пристигат 10-20 нови. След няколко години започват да се настаняват кучета и във втора база, където няма течаща вода. Така се налага отново да се прави упражнението с пълнене на туби с вода и пренасянето им на почти километър нагоре по баира.В края на лятото се наложи по спешност да се оградят нови дворове в горния район, за да има къде да бъдат прибрани десетки кучета, за които нямаше дворове. Поетапно бяха купени над 100 къщички и разположени в спасителния център.

" Горската приказка на Краси" се намира в гората над село Палици, където една жена на име Красимира, е приютила над 300 кучета, около 70 котки, 10 коня и едно магаренце. Всяко животно, което сега блаженства тук, някога е имало своята тежка съдба.Конете, които живеят тук, също някога са били зверски малтретирани и когато идва време да бъдат продадени, за да станат на колбаси, Краси и шепа приятели събират средства, откупуват ги и така спасяват живота им. Магаренцето Магарин е подарък за един рожден ден на Краси от скъпа нейна приятелка. То години наред е било премазвано от тежки товари.В спасителния център всички животни са свободни – тук няма синджири и клетки. С много, много работа, внимание и любов, Краси е успяла да постигне невероятен баланс.  

Краси се нуждае от материали за изграждане на по-голяма и по-удобна среда не само за пребиваващите четириноги, но и за помагащите ѝ работници.

Необходими  за спасителният център са:

  • Метални оградни платна, за да се огради новият двор
  • Баластра , цимент за бетониране на оградните колони
  • Заплащане на екипа от работници , които да изградят двора

Ако скоро не съберем средства за изграждането на оградите , кученцата които се разхождат на свобода в селото ще бъдат отровени или застреляни. За съжаление съществуват безсърдечни хора. 

Научете повече за историята на Краси и нейната усърдна работа тук:

https://www.facebook.com/KrassysForestFairyTale/videos/4282091628484800


340 лв. дарени от 2000 лв.
лв.
BGN
.00

PavelAndreev.BG има 0% такса от Вашето дарение. Спада се само транзакционната такса. Платформата ще продължи да предоставя безплатно услугите си благодарение на хората, които ни подкрепят. Желая да подпомогна платформата с :

*
Сподели
avatar
98.1 лв. преди 1 седмица
avatar
9.36 лв. преди 2 седмици
avatar
11.33 лв. преди 3 седмици
avatar
48.69 лв. преди 1 месец
avatar
19.22 лв. преди 1 месец
avatar
5.42 лв. преди 1 месец
avatar
48.25 лв. преди 1 месец
avatar
23.44 лв. преди 3 месеца
avatar
29.02 лв. преди 3 месеца
avatar
9.36 лв. преди 3 месеца
Виж всички дарители
Дари
Сподели