13070.35 лв. дарени от 39200 лв.

Документи към Кампания


Бъдеще за бебе Цеци

Здравейте!

 Днес ще ви разкажа историята на малкия Цветан - нашето слънчево момченце със съмнения за много рядка форма на епилепсия. Той е едно прекрасно, лъчезарно момченце с много приятели в игрите и тъкмо навърши 2 годинки.

 Притесненията ни започнаха през лятото на 2022 година, когато Цветан тъкмо прохожда самостоятелно и като всяко дете често пада. Мама Славена обаче забелязва, че преди всяко падане Цецко завърта очички нагоре, сякаш ще изгуби съзнание и така без да губят време запазват час в Пловдив при детски невролог, който им поставя диагноза епилепсия, след направено ЕЕГ на детето. Лекарите изписват на Цеци лекарства. Той пие сироп цяло лято. Паданията намаляват, но завъртането на очичките дори зачестява. Семейството не се примирява и отива в консултантския център на " Аджъбадем" в Хасково за второ мниние. Уговарят среща с доктор от Турция, който идва в Хасково, преглежда Цеци и ги вика спешно за изследвания в Истанбул.

 На 13-12-2022 татко Боби, мама Славена и малкият Цеци заминават за Истанбул, Турция. В болницата "Аджъбадем" правят на Цеци повторен преглед при детски невролог, ПКК, ЯМР, ЕЕГ. Изследванията и лекарите потвърждават диагноза епилепсия, но се съмняват в много рядка форма наречена Doose Syndrome, който ако не успеят да лекуват точно и навреме може да доведе до интелектуални и рефлекторни трайни увреждания. На Цецко са изписани лекарства, които ще пие 1 месец. След този месец ги викат за повторни изследвания за да видят как детенцето се повлиява от лекарствата и дали това е точната комбинация. Следва генетичен тест, който ще бъде изпратен в Америка и вид ваксина, след която Цеци ще трябва да остане под наблюдение в болницата, защото има вероятност да вдигне кръвно. 

Дотук разходите за пътуването и изследванията в болницата и хотела на семейството са стрували 6000 лв., отделно лекарствата за този месец на Цецко са около 700лв. Сумата, която семейството трябва да подготви за предстоящите си консултации е приблизително 40 000 €, което е непосилно за тях. Всеки един от прегледите на Цеци с включени престой в болница и хотел ще е на стойност около 10 000 €.  Очаква се и по-обстойна конкретна оферта от Аджибадем (днес са проведени разговори с тях). Изпълнени сме с надежда...

 Знаем, че времената са трудни за всички, но молим който има възможност да помогне с колкото може.  Мечтаем за видим малкият слънчев Цветан здрав - да расте нормално, наравно с другите деца! 

Брагодарим ви! Светли коледни и новогодишни празници, бъдете здрави!


13070.35 лв. дарени от 39200 лв.
лв.
BGN
.00

PavelAndreev.BG има 0% такса от Вашето дарение. Спада се само транзакционната такса. Платформата ще продължи да предоставя безплатно услугите си благодарение на хората, които ни подкрепят. Желая да подпомогна платформата с :

*
Сподели
avatar
19.22 лв. преди 3 дни
avatar
48.8 лв. преди 3 дни
avatar
9.36 лв. преди 3 дни
avatar
19 лв. преди 4 дни
avatar
14.27 лв. преди 5 дни
avatar
4.1 лв. преди 6 дни
avatar
19.21 лв. преди 1 седмица
avatar
19.21 лв. преди 1 седмица
avatar
196.56 лв. преди 1 седмица
avatar
29.08 лв. преди 1 седмица
Виж всички дарители
Дари
Сподели