Актуална информация за лечението на ГабиНа 08.02.2023г. Габи беше изписана от болницата в Есен. След кореспонденция с болницата в Дортмунд, получихме положителен отговор за продължаване на лечението на Габи там.

На 09.02.2023г. Габи замина за Дортмунд. На същия ден я приеха в Отделение по детска онко-хематология. Др. Бернбек, главният лекуващ лекар, обясни, че за Габи предстоят 6 химиотерапии през интервал от 3 седмици между всяка (по протокол са 8, но Габи вече беше преминала 2 от следоперативните химиотерапии в България поради невъзможност да бъде оперирана по-рано от края на Януари). Също препоръча и провеждане на лъчетерапия на белите дробове поради установените през Август 2022г., чрез ПЕТ скенер, два микронодула съответно в 10-ти сегмент вдясно и 9-ти сегмент вляво. 

На 10.02.2023г. се проведе първата от 6-те химиотерапии, като за жалост Габи я понесе с доста еметични прояви, отпадналост и затруднен прием и задържане на храна. Поради паузата от близо месец и малко от последната проведена химиотерапия, тялото на Габи явно беше позабравило за този отровен коктейл и го понесе тежко. След като малко се стабилизира, бе изписана.

На 16.02.2023г. след преглед и кръвни изследвания беше приета отново в болницата за наблюдение поради ниски кръвни показатели и значителна отпадналост. След ден се стабилизира и беше изписана.

По изискване за внасяне на аванс към болницата преди постъпване за лечение, сме внесли 50 000 евро по сметката на болницата, заплатени от дарителската сметка на Габи. След проведена среща и събеседване за провеждане на лъчетерапията заплатихме още 5286,05 евро от дарителската сметка на Габи. Тъй като лъчетерапията ще се извършва в отделна клиника, трябваше сумата да се заплати отделно и не можеше да бъде приспадната от внесеният аванс. Прилагаме съответните документи.

Вярваме, че Габи скоро ще влезе в режима на новата химиотерапия и ще отговори със същата борбеност и сила, както се справи и с всички предходни химио и лъчетерапии.

Благодарим ви за подкрепата! Бъдете здрави!


Стартирай Кампания Открий Кампании
Сподели