Актуална информация за лечението на Габи 19.07.23гНа 05.07.2023 се проведе 5-тия курс следоперативна химиотерапия. За щастие престоя в болницата бе само два дни. Последваха рутинните кръвни изследвания през интервал от няколко дни.

На 12.07.2023г. се установи, че трябва да се извърши преливане на тромбоцитна маса в следствие на ниски показатели. Габи постъпи в отделението за преливането и бе освободена още на същия ден.

За жалост, няколко дни след това кръвните показатели отново бяха много ниски и се наложи и кръвопреливане, направено на 16.07.2023г.

Въпреки тези събития, Габи продължи с физиотерапията и кратките разходки. Лекарите й предписаха и специални стелки, чрез които да се изравни нивото на оперирания със здравия крак, което от своя страна да спомогне за по-лесното ходене.

Планът, очертан от д-р Бернбек (главният лекуващ лекар) е след приключване на 6-тия курс следоперативна химиотерапия (последен за Габи), да се изчака 3 седмици и ако всичко е наред, да се извърши операция по премахване на порт катетъра, през който се извършват вливанията. След това се правят контролни снимки и изследвания и се надяваме, че Габи ще може да се прибере у дома. Ще се налага проследяване през определен интервал от време, но инструкции за това ще получим малко по-късно.

Шестият курс следоперативна химиотерапия би трябвало да се проведе около края на месец Юли, в случай, че не възникнат забавяния, каквито имаше до момента. В момента Габи има инфекциозно заболяване, което следва да се повлияе от медикаментите и да отшуми до 10-12 дни. Редовно ще се проследява и кръвната й картина.

Предвид тези новини се налага отново да се удължи договора за наем на апартамента в гр. Дортмунд с още един месец. Силно се надяваме това да е последното удължаване. Прибирането у дома е тъй очаквано и мечтано, а и на Есен Габи ще бъде ученичка в ново училище. Стискаме палци всичко да се развие по план и без усложнения.

Благодарим на всички ви, че преминавате през това изпитание редом с нас и че и за миг не оттегляте подкрепата и окуражителните си послания! Бъдете здрави, мили хора!


Стартирай Кампания Открий Кампании
Сподели