Информация за лечението и състоянието на ГабиЗдравейте мили хора,

Продължаваме да ви държим в течение по отношение на лечението и състоянието на Габи.

Както бяхме споделили в предходната новина, Габи се бореше с инфекция. Почти месец Габи не е напускала болницата поради това усложнение. През изминалите дни тя беше подложена на изследвания за туберкулоза, следяха се редовно кръвните й показатели, направи се компютърна томография на глава и гръден кош, след което последва и вземане на гръбначно-мозъчната течност под анестезия. За наша радост изследванията не показаха разпространение на инфекцията в изследваните участъци. Температурата се овладя, повръщането значително намаля, въпреки, че Габи все още не е достатъчно стабилна и не се храни пълноценно и от време на време повръща отново.

Поради подобряващото й се здравословно състояние, лекарите я изпратиха на консултация с кардиолог и анестезиолог с цел подготовка за операция за поставяне на нов порт катетър. Този път той ще бъде поставен отляво (предходният беше отдясно) поради две причини: 1. кардиологът е установил свързване на артерия с вена, което се е случило след поставянето на първия порт 2. поради съмнения за инфектиране на предходния порт, лекарите искат да се застраховат и да не поставят нов на същото място. Операцията ще се извърши днес около 13:40ч. местно време. Отново се молим и надяваме на бърза, лека и успешна операция. След поставяне на порта и нова оценка на цялостното здравословно състояние на Габи, ще се реши, кога ще бъде продължена планираната химио и лъчетерапия. По график втората химиотерапия трябваше да бъде на 03.03.23г., а първата лъчетерапия на 07.03.23г.

Бъди силна Габи и винаги знай, че цяла армия от хора е зад теб и те подкрепя с мислите и молитвите си! Благодарим ви мили хора, бъдете здрави!


Стартирай Кампания Открий Кампании
Сподели