Да помогнем на Деси в лечението на рядко заболяване

Лечение,медицина и рехабилитация 0/0

Да помогнем на Деси в лечението на рядко заболяване

316 Дарители
48649.29 лв. дарени от 148764 лв.
Организатор
Десислава Гичева
Бенефициент
Десислава Павлинова Гичева
Крайна дата
Край след 20 дни
Налична сума
4018.9 лв.
Десислава Гичева организира кампания за Десислава Павлинова Гичева
Край след 20 дни
Налична сума
4018.9 лв.

Здравейте, мили хора с Огромни Добри Сърца. Казвам се Десислава на 40г. и страдам от рядко заболяване на нервите в гръбначния стълб - Периневрална Киста на Тарлов. 

Моето страдание започна януари 2021 г. след подхлъзване на лед и падане. Веднага изпитах страшна болка в кръста, успях да се изправя макар и доста трудно. Краката ми станаха тромави и при всяка крачка болката сякаш ставаше все по-силна. С много усилие и воля успях да се прибера вкъщи. 

Така започна Ада за мен, с постоянна нестихваща и пареща болка в седалището и бедрата, силна мускулна слабост в двата крака. Започна се лутането по доктори,терапии и физиотерапии. След които аз само продължавах да се влошавам и стигнах до положение да се придвижвам само с инвалидна количка . Още от първия преглед от невролог се установи, че нямам коленни и ахилесови рефлекси и на двата крака.

Не мога да седя права повече от 5 минути (краката просто ми се огъват), не мога да седя седнала повече от 30 минути, лежането….. и то не е безболезнено. Накратко–няма положение в което да е търпима болката. Превърнах се в човек с нужда от чужда помощ за всичко (ние хората с редки болести в България нямаме никакви права, нямам право нито на телк с това заболяване, нито на асистент).

А бях много енергичен човек, който гледаше все да свърши всичко, надявам се отново да бъда! Естествено нямах точна диагноза. Оказа се, че да познават и разчетат правилно ЯМР е като да имаш късмета да спечелиш 6ца от тотото. И така на поредния ЯМР ноември 2022 г. ми беше разчетено Периневрална Киста на Тарлов в сакралния отдел на ниво S1 .

Така в Интернет намерих информация в "Сдружение на Тарловите пациенти" какво причиняват симптоматичните Кисти на Тарлов. Лечението е само оперативно и се извършва от малцина неврохирурзи в чужбина. Кистата няма как да се отстрани, защото е мехуресто разширение излизащо от корена на нерва, пълно с гръбначно мозъчна течност. Тази киста постоянно дразни нерва от който излиза, причинява костна ерозия и компресия на съседните гръбначни нерви, което в много случаи води до пълна инвалидизация и разрушаваща радикулопатия.В много случаи всякакви травми могат да отключат това заболяване от несимптоматично към симптоматично - както се случи и с мен. Успешния метод за лечение е дренаж на кистата и поставянето на "скоба" на мястото на мехурчето, обвивайки нерва, така не позволява отново да се напълни.

В България няма неврохирург, който да прави такава операция.Изтеглихме заем и ме заведоха на преглед в Англия при д-р Адриан Кейси - неврохирург, който потвърди, че кистата ми причинява всичко това и ми предложи операция. Пътуването беше страшно тежко, пътувах предимно легнала на задната седалка на колата с риск някъде да отнесем глоба( пътуването ми със самолет е невъзможно и поради физическата ми болка и друго коварно заболяване).

До тук добре, появи се НАДЕЖДА да ме излекуват и да Живея отново нормално, а не просто да съществувам все легнала с агонизираща пареща болка. После идва проблема с парите - нямам такива средства. Да знаеш, че има лечение и да не можеш да си позволиш Здраве, е голям психически удар.

Пиша тези редове вече плачейки…… Измина толкова дълго време от деня на падането, всеки ден събираш сили да издържиш и този ден. Крепи ме НАДЕЖДАТА, че има много добри хора които може би ще подадът ръка и на мен и да ме върнат отново към Живота. Вие давате Надежда, Шанс за Живот на много хора! 

Моля ви от сърце и душа - подайте ръка и на мен🙏🙏🙏💜💜

Необходимата сума за операцията и престоя в болницата е 42 430 британски паунда или 96 176 лв.

Виж още
Новини
14-ти май 2024
Десислава Гичева организира кампания за Десислава Павлинова Гичева
Одобрено изплащане
Здравейте Добродетели! Имам нова дата за операцията, на 20.06.24 г. ще ме приемат в болницата в Кипър. Изискват плащане на 30% от цялата сума. Най -...
44629.2 лв. Плащане по фактура
1.19 лв. Транзакционна такса
25-ти януари 2024
Десислава Гичева организира кампания за Десислава Павлинова Гичева
Кампанията ми става изключително СПЕШНА 25.01.24г
Здравейте Добродетели, Благодаря ви ,че ни подкрепяте в този тежък за мен и моето семейство момент. Д-р Фейгенбаум определи състоянието ми за спешно и...
 
20-ти декември 2023
Десислава Гичева организира кампания за Десислава Павлинова Гичева
Нова оферта 20.12.23г
Здравейте, Добродетели 💜. Имах онлайн консултация с най- добрия в света неврохирург д-р Фейгенбаум от САЩ, който през няколко месеца ходи да оперира в...
 
Виж всички

Стриктни правила за изплащане на дарените средства

В платформата PavelAndreev.BG има ясно определени правила за изплащане на дарените средства при медицинските кампании. Те гарантират, че всички средства ще бъдат оползотворени целево за лечението и съпътстващите го разходи. Всички документи, по които е направено плащане са видни в секция Новини.

Лесно е да дарите

6 лесни начина да направите своето дарение - карта, PayPal, ApplePay, GooglePay, Revolut, IBAN.

Прегледен отчет

В секция Новини ще откриете информация от инициаторите на кампаниите.

Доверена платформа

PavelAndreev.BG е най-сигурната платформа за организиране на следващата ти кампания.