77989.03 лв. дарени от 200000 лв.

Документи към Кампания

  • Оферта В България съпругът ми беше диагностициран с предполагаема диагноза Лимфом на централната нервна система. В момента се намираме в Турция, където след редица изследвания, консилилиум от специалисти реши, че следва да се направи опрация/ резекция при интрасперативо невромониторизиране и оценка на CSF с LP. След което да бъде назначена химиотерапия и лъчетерапия. Не може да се издаде точна цена.
  • Епикриза Виж Документите

Да помогнем на Иво в борбата с Рака!

Да помогнем на Иво в борбата с Рака!

Здравейте, добри хора, съпруга съм на Иво Димитров на 42 години от град Варна. Имаме едно прекрасно четиригодишно момченце и живота ни доскоро беше изпълнен с много щастие и любов.Иво работеше като архитект в Район "Младост" -Община Варна, директор на дирекция "Устройство на територията", но тежката диагноза Лимфом на централната нервна система /поставена в България/,  не му позволи да работи и живее пълноценно.

Първите симптоми започнаха през месец септември 2022 г. с висока температура 39,5 С и гнойна ангина с CRP 59.5. След това започнаха да се появяват плаващи черни точки в лявото, а после и в дясното око. След преглед при офтамолог беше установено наличие на приципитати и реактивни клетки и  поставиха Diprofos инжекциионо -двукратно в лявото око и витрита утихна.

През месец декември запона да получава проблясъци /като при отлепване на стъкловидното тяло/ и в двете очи, но след консултация със същия офтамолог ни бе обяснено, че това е нормална реакция.

През месец февруари беше установено от офтамолог централна скотома в дясното око заедно с постоянна фотопсия и беше назначена терапия с Diprofos, но без резултат.

Назначиха кръвни изследвания за отхвърляне на седем диагнози: Саркоидоза, Синдром на множество изчезващи бели точки, Остра задна мутифукална епителопатия, Туберколоза, Сифилис, Цитомегаловирус и Първичен лимфом на ЦНС. Всички диагнози с изключение на ЦНС бяха отхвърлени. Кръвните изследвания показаха голямо количество антитела Ebstain-Barr virus, EBV EBV IgG /20.15 Index/ HLA-b27, без наличие на други вируси и автоимунни /АНА тест/.

Отидохме в Германия за извършване на диагностична витректомия и патология. Преди това му направиха там курс на лечение с Преднизолон 80 мг за две седмици. Резултатите от витректомията показаха само реактивни гранулоцити и моноцити, без наличие на атипични клетки, неспецифична възпалителна реакция, съответстваща на увеит.

Същевременно симптомите се увеличаваха прогресивно и съпругът ми получи пълна загуба на зрението в дясното око.Възпълителните клетки в лявото око се увеличиха,появи се изтръпване и слабост на ръцете и краката, болка в горната част на гърба и тремор на десния крак, затруднено котролиране на функциите на пикочния мехур и червата, липса на апетит, отпадналост и липса на енергия, трудно и почти невъзможно заспиване за повече от час, шум в ушите и рязко сваляне на килограми /15 килограма/.

След направени образни изследвания / ЯМР на глава на 05.04.2023 г. и на  гръбначен стълб на 11.05.2023 г. в България/ не се установиха милопатия или нео-процеси. След преглед на 18.05.2023 г. при офтамолог в България беше поставена предполагаема диагноза Лимфом на Централната нервна система.

След което се насочихме за потвръждаване/ отхвръляне на диагнозата в Лив хоспитал, град Истанбул, Турция, бяха извършени редица изследвания в болницата, като пълни кръвни изследвания, ЯМР и др. и се установи масивна лезия с краниокаудална дължина 11 мм, с лобулирани контури и интензивно усилване на контраста подобно на твърдо вещество.

Консилиума от различини специалисти като офтамолог, неврохирург, мозъчен хирург, хематолог, невролог, радиолог и др., реши, че следва да се пристъпи към операция/резекция при интраоперативно невромониторизиране и оценка на CSF c LP. След което незабавно ще се пристъпи към химиотерапия и лъчетерапия, тъй като заболяването е прогресивно.

Средствата, които са ни необходими първоначално са 100 000 лева, с които ние не разполагаме. Вече се убедихме, че светът е пълен с прекрасни хора, с топли и добри сърца, които правят невъзможните неща възможни.

Обръщаме се към вас за помощ, защото ако се случват чудеса, то те са резултат от добротата в сърцата на хората.

Ние вярваме, че с Ваша помощ ще изживеем чудото на Иво! Благодарим Ви предварително! Бъдете здрави!


Новини по кампанията

Одобрено изплащане
29-ти август 2023

Здравейте, Тъй като двете направени патологии на пробата от взета от мозъка не дадоха категоричен резултат, лекарите прецениха, че трябва да се изв...

Плащане по фактура: 12740 лв. Транзакционна такса: 40 лв. Фактура:   Виж Документa
Началото на борбата ни за шанс за живот! към 26.06.23
26-ти юни 2023

Датата беше 22.06.2023 г. , Рожденният ден на Иво........Но този рожден ден беше различен.Нямаше го вълнението от празника,нямаше го най-милото ни (де...

"Чудото винаги ни чака някъде близо до отчаянието.“
23-ти юни 2023

Здравейте, мили хора! Благодаря Ви от сърце за помоща, която оказахте на нашето семейство в този труден момент! Днес ни предстои тежко изпитание, защо...

новина
новина
новина

Виж Всички новини по кампанията

77989.03 лв. дарени от 200000 лв.
лв.
BGN
.00

PavelAndreev.BG има 0% такса от Вашето дарение. Спада се само транзакционната такса. Платформата ще продължи да предоставя безплатно услугите си благодарение на хората, които ни подкрепят. Желая да подпомогна платформата с :

*
*
Сподели

Сумите в секция Дарители са със спадната транзакционна такса.
avatar
18.87 лв. преди 6 дни
avatar
9.35 лв. преди 1 седмица
avatar
97.77 лв. преди 1 седмица
avatar
23.87 лв. преди 2 седмици
avatar
9.35 лв. преди 2 седмици
avatar
28.66 лв. преди 2 седмици
avatar
48.67 лв. преди 2 седмици
avatar
29.05 лв. преди 2 седмици
avatar
29.05 лв. преди 3 седмици
avatar
98 лв. преди 1 месец
Виж всички дарители
Дари
Сподели