Борбата продължава! 28.12.23гЗдравейте, прекрасни хора с огромни сърца!

Много време не сме споделяли никаква информация за случващото се със състоянието на мъжа ми, защото искахме да имаме конкретна информация и тогава да пишем. След като се върнахме от Турция в началото на месец Септември, трябваше да изчакаме резултатите от последната лумбална пункция и пробата от костния мозък, които отново показаха леки отклонения в резултати, но не можаха да дадат достатъчно конкретна информация, за да бъде поставена точна диагноза и съответно да бъде назначено лечение.

В края на Септември отново отидохме в София, където Иво лежа в клиниката по ревматология - УМБАЛ Свети Иван Рилски, където му направиха допълнителни генетични изследвания и след това в Клиниката по нервни болести на УМБАЛ „Александровска”, където отново му направиха лумбална пункция. Тъй като резултатите отново не бяха категорични, му приложиха лечение с кортикостероиди, за да запазят зрението на лявото му око, което за съжаление също се влоши.

Междувременно бяха пуснати две допълнителни патологии на пробата взета от главата при операцията, направена в Турция и едната патология даде позитивна имунохистохимична реакция за IDH1 и позитивна реакция в единични клетки на маркера p16, което насочва към туморна глиална пролиферация (по типа на нискостепенен глиален тумор), но заключението е, че материалът от пробата вече е твърде оскъден за окончателна хистологична преценка.

На 18-ти декември Иво беше приет в УМБАЛ Сърце и мозък в град Плевен, където след направено контролно ЯМР на главата, откриха ново образувание (по-голямо от първото) и прецениха, че трябва да отново да се направи мозъчна операция, за да се отстрани и да се изпрати за патологичен анализ, с надеждата този път той да даде основание за поставяне на точна диагноза и назначаване на необходимото лечение. Операцията беше направена на 21-ви декември и очакваме резултатите от патологията да са готови в началото на 2024 година.

Състоянието на Иво се влошава с всеки следващ ден без назначено конкретно лечение, но ние не губим надежда, че такова ще бъде намерено. Благодарим Ви, че сте до нас в този момент и не спирате да ни подкрепяте! Бъдете здрави и нека доброто, надеждата и подкрепата, които давате на всички хора, борещи се за живота си, Ви се върне многократно през новата година. Благодарим Ви!


Стартирай Кампания Открий Кампании
Сподели