Да помогнем на Иво в борбата с Рака!

Лечение,медицина и рехабилитация 0/0
2484 Дарители
153767.28 лв. дарени от 304238 лв.
Организатор
Мартина Караколева
Бенефициент
Иво Събчев Димитров
Крайна дата
Край след 73 дни
Налична сума
35399.84 лв.
Мартина Караколева организира кампания за Иво Събчев Димитров
Край след 73 дни
Налична сума
35399.84 лв.

На крачка по-близо до целта! 25.02.24г

24-ти февруари 2024

Здравейте, прекрасни хора с огромни сърца!

Първата вливка от лечението, назначено на Иво, вече е факт.  Очаквахме, че ще е трудно, беше повече от това. След 5-те дни на вливане на химиотерапевтичните лекарства, Иво изгуби рефлекса си за преглъщане. Последва ново ЯМР и неприятната новина, че две от лезиите в мозъка показват резистентност, което накара лекарите да реагират веднага, прилагайки допълнителна доза химиотерапия директно в ликвора в гръбнака. Това прикова Иво към леглото, като дори нямаше сила да си отвори очите.

Последваха инфекции, температура, пълно нулиране на кръвните показатели, вливане на кръв, тромбоцити и по над 5 антибиотика на ден. Поради невъзможността да преглъща, нямаше как да се храни и пие вода, което допълнително утежни състоянието му. И въпреки болката и отчаянието, Иво не се предава и ето, че днес е отново на крака.

Продължава да се храни изцяло венозно, защото рефлексът му за преглъщане още не се е върнал, но вярваме, че скоро и това ще се случи. За съжаление всичко това беше свързано с много допълнителни разходи. Тъй като трябваше да ни изпишат за седмица преди следващата вливка, но състоянието на Иво не го позволява, в момента плащаме по 500 евро на вечер за престой в болницата. Средствата в сметката на Иво се изчерпват, имаме достатъчно за следващата вливка, но не се знае какви допълнителни разходи ще излязат. Преди нея лекарите искат да направят ново ЯМР, за да преценят дали да увеличат дозата на някое лекарство, което не искат да правят, защото и сега химията е много тежка.

Искаме да Ви благодарим за огромната помощ и подкрепа и да Ви помолим отново да застанете до нас. Очаква ни още дълъг и труден път, но няма да се откажем, след като Иво се бори повече от година, за да получи възможността да се лекува. Всички лекари казват, че е чудо, че е успял да издържи без лечение толкова време, защото лимфомът на ЦНС е толкова агресивен, че без лечение хората издържат максимум 3 месеца.

Сега остава да се случи още едно чудо и Иво да успее да се пребори и да оздравее. Вярваме, че това е възможно! Моля Ви нека заедно да направим тази мечта реалност! Всяко дарение е от значение! Благодаря Ви и бъдете здрави!

Стриктни правила за изплащане на дарените средства

В платформата PavelAndreev.BG има ясно определени правила за изплащане на дарените средства при медицинските кампании. Те гарантират, че всички средства ще бъдат оползотворени целево за лечението и съпътстващите го разходи. Всички документи, по които е направено плащане са видни в секция Новини.

Лесно е да дарите

6 лесни начина да направите своето дарение - карта, PayPal, ApplePay, GooglePay, Revolut, IBAN.

Прегледен отчет

В секция Новини ще откриете информация от инициаторите на кампаниите.

Доверена платформа

PavelAndreev.BG е най-сигурната платформа за организиране на следващата ти кампания.