Да помогнем на Иво в борбата с Рака!

Лечение,медицина и рехабилитация 0/0

Да помогнем на Иво в борбата с Рака!

2482 Дарители
153733.83 лв. дарени от 304238 лв.
Организатор
Мартина Караколева
Бенефициент
Иво Събчев Димитров
Крайна дата
Край след 74 дни
Налична сума
35366.39 лв.
Мартина Караколева организира кампания за Иво Събчев Димитров
Край след 74 дни
Налична сума
35366.39 лв.

Да помогнем на Иво в борбата с Рака!

Здравейте, добри хора, съпруга съм на Иво Димитров на 42 години от град Варна. Имаме едно прекрасно четиригодишно момченце и живота ни доскоро беше изпълнен с много щастие и любов.Иво работеше като архитект в Район "Младост" -Община Варна, директор на дирекция "Устройство на територията", но тежката диагноза Лимфом на централната нервна система /поставена в България/,  не му позволи да работи и живее пълноценно.

Първите симптоми започнаха през месец септември 2022 г. с висока температура 39,5 С и гнойна ангина с CRP 59.5. След това започнаха да се появяват плаващи черни точки в лявото, а после и в дясното око. След преглед при офтамолог беше установено наличие на приципитати и реактивни клетки и  поставиха Diprofos инжекциионо -двукратно в лявото око и витрита утихна.

През месец декември запона да получава проблясъци /като при отлепване на стъкловидното тяло/ и в двете очи, но след консултация със същия офтамолог ни бе обяснено, че това е нормална реакция.

През месец февруари беше установено от офтамолог централна скотома в дясното око заедно с постоянна фотопсия и беше назначена терапия с Diprofos, но без резултат.

Назначиха кръвни изследвания за отхвърляне на седем диагнози: Саркоидоза, Синдром на множество изчезващи бели точки, Остра задна мутифукална епителопатия, Туберколоза, Сифилис, Цитомегаловирус и Първичен лимфом на ЦНС. Всички диагнози с изключение на ЦНС бяха отхвърлени. Кръвните изследвания показаха голямо количество антитела Ebstain-Barr virus, EBV EBV IgG /20.15 Index/ HLA-b27, без наличие на други вируси и автоимунни /АНА тест/.

Отидохме в Германия за извършване на диагностична витректомия и патология. Преди това му направиха там курс на лечение с Преднизолон 80 мг за две седмици. Резултатите от витректомията показаха само реактивни гранулоцити и моноцити, без наличие на атипични клетки, неспецифична възпалителна реакция, съответстваща на увеит.

Същевременно симптомите се увеличаваха прогресивно и съпругът ми получи пълна загуба на зрението в дясното око.Възпълителните клетки в лявото око се увеличиха,появи се изтръпване и слабост на ръцете и краката, болка в горната част на гърба и тремор на десния крак, затруднено котролиране на функциите на пикочния мехур и червата, липса на апетит, отпадналост и липса на енергия, трудно и почти невъзможно заспиване за повече от час, шум в ушите и рязко сваляне на килограми /15 килограма/.

След направени образни изследвания / ЯМР на глава на 05.04.2023 г. и на  гръбначен стълб на 11.05.2023 г. в България/ не се установиха милопатия или нео-процеси. След преглед на 18.05.2023 г. при офтамолог в България беше поставена предполагаема диагноза Лимфом на Централната нервна система.

След което се насочихме за потвръждаване/ отхвръляне на диагнозата в Лив хоспитал, град Истанбул, Турция, бяха извършени редица изследвания в болницата, като пълни кръвни изследвания, ЯМР и др. и се установи масивна лезия с краниокаудална дължина 11 мм, с лобулирани контури и интензивно усилване на контраста подобно на твърдо вещество.

Консилиума от различини специалисти като офтамолог, неврохирург, мозъчен хирург, хематолог, невролог, радиолог и др., реши, че следва да се пристъпи към операция/резекция при интраоперативно невромониторизиране и оценка на CSF c LP. След което незабавно ще се пристъпи към химиотерапия и лъчетерапия, тъй като заболяването е прогресивно.

Средствата, които са ни необходими първоначално са 100 000 лева, с които ние не разполагаме. Вече се убедихме, че светът е пълен с прекрасни хора, с топли и добри сърца, които правят невъзможните неща възможни.

Обръщаме се към вас за помощ, защото ако се случват чудеса, то те са резултат от добротата в сърцата на хората.

Ние вярваме, че с Ваша помощ ще изживеем чудото на Иво! Благодарим Ви предварително! Бъдете здрави!

Виж още
Новини
17-ти май 2024
Мартина Караколева организира кампания за Иво Събчев Димитров
Одобрено изплащане
Здравейте! Изисквам плащане по проформа фактура за допълнителния престой в болницата, който се наложи заради тежката двустранна пневмония, която Иво...
10780 лв. Плащане по фактура
40 лв. Транзакционна такса
10-ти май 2024
Мартина Караколева организира кампания за Иво Събчев Димитров
Борбата продължава! Имаме нужда от Вашата помощ!
Здравейте, прекрасни хора с огромни сърца! Мина и третата вливка на Иво. За съжаление точно след края на химията (на 24-ти април) Иво се разболя от и...
 
30-ти март 2024
Мартина Караколева организира кампания за Иво Събчев Димитров
Не можем да спрем сега!
Здравейте, прекрасни хора с огромни сърца! Вече са ясни резултатите от контролното ЯМР, което лекарите направиха след втората вливка. Отговорът към п...
 
Виж всички

Стриктни правила за изплащане на дарените средства

В платформата PavelAndreev.BG има ясно определени правила за изплащане на дарените средства при медицинските кампании. Те гарантират, че всички средства ще бъдат оползотворени целево за лечението и съпътстващите го разходи. Всички документи, по които е направено плащане са видни в секция Новини.

Лесно е да дарите

6 лесни начина да направите своето дарение - карта, PayPal, ApplePay, GooglePay, Revolut, IBAN.

Прегледен отчет

В секция Новини ще откриете информация от инициаторите на кампаниите.

Доверена платформа

PavelAndreev.BG е най-сигурната платформа за организиране на следващата ти кампания.