💞 Да помогнем на малката Софи 💞

Лечение,медицина и рехабилитация 0/0

💞 Да помогнем на малката Софи 💞

234 Дарители
23055.04 лв. дарени от 46939 лв.
Организатор
Росен Стоянов
Бенефициент
София Росенова Стоянова
Крайна дата
Край след 124 дни
Налична сума
23055.04 лв.
Росен Стоянов организира кампания за София Росенова Стоянова
Край след 124 дни
Налична сума
23055.04 лв.

Кампания за набиране на средства за операция на тазобедрените стави на София Росенова Стоянова.

София е едно слънчево и усмихнато дете, което се бори от деня на раждането си до днес и продължава да изумява с волята си и да разтапя всеки с лъчезарната си усмивка.

Софи се роди преждевременно в 29 г.с. в депресивно състояния с тегло от едва 1300 грама. От 5-месечна възраст започна интензивна рехабилитация във Варна и София за предотвратяване на двигателно изоставане. Въпреки редовните посещения в различни центрове, Софи изостана в двигателното си развитие и на 10-месечна възраст я диагностицираха с „Детска церебрална парализа – спастична квадрипареза“.

Сега Софи е на 5 г. и все още няма добър контрол на главата, не може да седи, ходи и обслужва самостоятелно.

От септември 2021 г. до юни 2022 г. заминахме със Софи за САЩ, където проведохме редица консултации с ортопед, невролог, физиотерапевт и логопед в детската болница в Бостън. Още на първия преглед ортопедът установи начална фаза на луксация на двете тазобедрени стави и детето ни бе включено в специална програма за следене на състоянието. Изработеха ѝ специални ортези и с цел да се забави започналата луксация ѝ поставиха ботокс на двете крачета . Ефекта от ботокса трая около 5-6 месеца и преди отпътуването от САЩ, като родители на Софи ни бяха дадени препоръки за извършване на рентгенови снимки на двете тазобедрени стави и преглед с ортопед на всеки шест месеца.

След завръщането в България, Софи е редовно проследявана от ортопед. През юли 2023 г. детето ни бе насочено за консултация в Ортопедична болница „Шпайзинг“, Виена, където се потвърди, че Софи е показана за реконструкция на двете тазобедрени стави.

НЗОК отказа финансиране на лечението в Австрия затова трябва със собствени средства да заплатим операцията във Виена за едновременна реконструкция и на двете стави. За съжаление сумата е непосилна за нас, затова се обръщаме към ВАС със зов за помощ.

Получената оферта за операция на двете стави е на стойност 23 890 евро. В тази сума не се включват разходите за 6 седмици престой, изработване на шини и рехабилитация. Сума, която е непосилна за семейството ни.

С голяма надежда и вяра се обръщаме към всички вас! Това малко съкровище което може да разтопи всяко сърце с лъчезарната си усмивка има нужда от вашата помощ, за да изживее едно нормално и щастливо детство без болка, както другите дечица. Моля ви от сърце да подкрепите и помогнете с каквото можете! Вярвам, че има много хора с добри сърца, които ще откликнат на този зов за помощ!

Виж още

Стриктни правила за изплащане на дарените средства

В платформата PavelAndreev.BG има ясно определени правила за изплащане на дарените средства при медицинските кампании. Те гарантират, че всички средства ще бъдат оползотворени целево за лечението и съпътстващите го разходи. Всички документи, по които е направено плащане са видни в секция Новини.

Лесно е да дарите

6 лесни начина да направите своето дарение - карта, PayPal, ApplePay, GooglePay, Revolut, IBAN.

Прегледен отчет

В секция Новини ще откриете информация от инициаторите на кампаниите.

Доверена платформа

PavelAndreev.BG е най-сигурната платформа за организиране на следващата ти кампания.

Платформата започва процес по смяна на валутата от ЛЕВА в ЕВРО. Опцията "дарение по IBAN" е временно спряна, за да се сменят сметките към еврови. НЕ дарявайте по сметки на фондацията, които откривате извън платформата!