Да помогнем на малкия Пацо

Лечение,медицина и рехабилитация 0/0

Да помогнем на малкия Пацо

131 Дарители
7806.64 лв. дарени от 60000 лв.
Организатор
Сибила Цочева
Бенефициент
Пламен Пламенов Цочев
Крайна дата
Край след 29 дни
Налична сума
7806.64 лв.
Сибила Цочева организира кампания за Пламен Пламенов Цочев
Край след 29 дни
Налична сума
7806.64 лв.

Здравейте! Аз съм майката на Пламен. След тежка бременност,Паци се роди в края на 6-ти месец (26 г.с.)1100 кг.
Роди се без сърдечна дейност,интубиран,и кръвопреливан няколко пъти.Първите 10 дни беше критичен и с опасност за живота.Неонатолозите ми казаха,че шансовете му са 50/50.Мен ме изписаха,а целият ми свят остана там,в тази малка кутийка,наречена кувьоз.

На 30-тия ден,му откриха ретинопатия 3-та степен,като 5-та,е слепота.Наложи се спешно поставяне на инжекция в очите,и тя помогна слава Богу,и не се наложи лазер или хирургическа операция.След поставянето на инжекцията,за пръв път го чух да плаче...нямаше и 2 килограма тогава,и си представях болката,която изпитва.. Изписаха го след 65 тежки и мъчителни дни и нощи,в които това малко същество сам самичко се бореше за живота си със зъби и нокти... И оцеля!

Но за съжаление,съдбата му беше приготвила ново,също толкова огромно изпитание,което преобърна живота ми на обратно...
При него всичко се случваше късно. Късно седна,проходи на година и половина,след упорита работа и рехабилитации.Усещах,че нещо не е наред към втората му година...Не се заглеждаше,не се опитваше да говори,не играеше с другите деца.

Обиколих всякакви възможни специалисти-невролог,неонатолог псохолог,психиатър,пулмолог,кардиолог...Наистина всички.Отдавах всичко на ранното му раждане но..Уви. Правих му и генетични изследвания.Сега посещава логопед,поведенчески терапевт,и ходи на ерготерапия.Тези процедури са свързани с много средства..
Записах го на обследване в Детска психиатрия на ,,Александровска болница" през 2022г,и тогава му поставиха диагноза ,,Разстройство на психологическото развитие".

2024г след повторно обследване диагнозата се потвърди:,Генерализирано разстройство на психологическото развитие-Аутизъм F84.

Паци не може да говори,не казва и думичка...Все още на памперс.
Има огромен шанс за Паци,ако му се направят вливания на стволови клетки в Украйна.Сумата обаче е прекалено голяма,и е непосилна за нас.. 30 000 €.за две влизания,които лекарите решиха,че са му нужни.

Мили хора,една майка не познава гордост,когато става въпрос за детето и,и от сърце и душа ви моля всички-да помогнете според сърцето си,който с каквото може,за да може Паци да оцелее в този свят,и след като мен ме няма.... И до тогава да бъде едно нормално дете,да бъде ученик,тийнейджър,и след това ако даде Господ,всичко останало!
Благодаря ви от сърце!🙏🏻❤️

Виж още
Новини
29-ти април 2024
Сибила Цочева организира кампания за Пламен Пламенов Цочев
Предстои ни час при Др.Никола Антонучи
Приятели,на 8-ми май ни предстои среща с Др.Никола Антонуччи,който пристига от Италия. Предстои ни хелиране-изчистване от тежки метали,чието съдържани...
 
Виж всички

Стриктни правила за изплащане на дарените средства

В платформата PavelAndreev.BG има ясно определени правила за изплащане на дарените средства при медицинските кампании. Те гарантират, че всички средства ще бъдат оползотворени целево за лечението и съпътстващите го разходи. Всички документи, по които е направено плащане са видни в секция Новини.

Лесно е да дарите

6 лесни начина да направите своето дарение - карта, PayPal, ApplePay, GooglePay, Revolut, IBAN.

Прегледен отчет

В секция Новини ще откриете информация от инициаторите на кампаниите.

Доверена платформа

PavelAndreev.BG е най-сигурната платформа за организиране на следващата ти кампания.