Моменто състояниеСкъпи, приятели... Както вече знаете на 1ви юли се извърши трансплантацията на мама, като преди това се направи 8 дневен курс с тежка химиотерапия. С общи усилия и лични спестявания, заеми (кредити) успяхме да изплатим исканата сума на болницата. Изписаха я на 17-ти август, като докторите са на мнение, че пациентката трябва да остане поне 2-3 месеца в Истанбул на квартира или на хотел, за да бъде под наблюдение и да посещава болницата 1-2 пъти седмично за прегледи и изследвания. Успяхме да намерим и платим квартира за 1 месец с лични средства. Мама започна лека полека все повече сила да има и да се връща към нормалния си начин на живот, тъй като повече от 2 месеца беше в болнична среда. Чувстваше се добре, но самата трансплантация на стволови клетки има и своите странични действия, за които бяхме предупредени и ги очаквахме, а именно - повръщане, диария или зачервяване на кожата. Началото на септември за съжаление се прояви диария, която е доста упорита с болки в стомаха и се наложи отново хоспитализация, за да се овладее положението. В момента мама е на системи, нощувките са намалени на 50% от първоначалната цена ( ще кача снимка веднага щом получа фактура от болницата за това, което предстои да платим), 2 пъти се наложи да й влеят специален медикамент, цената на който е около 4000лв за брой. Той е много важен за овладяването на състоянието и е задължителен, заради направената трансплантация. От предишната хоспитализация всичко е преведено и платено на болницата! Прилагам платежни и фактури, за целия период от май до август месец.

Отново за огромно съжаление, колкото и да ми се иска човек в такова положение да може сам да се справя с трудностите - личните средства, които успяваме да събираме съответно от заплатите си ежемесечно, не са достатъчни, че да се справим сами.

Ориентировъчно до момента разходите са около 12хил.лв, като все още не е крайна сумата, защото не се знае кога ще се овладее всичко и колко точно нощувки ще се наложи да остане мама в болницата. (цена за медикаменти + нощувки) 

МОЛЯ ВИ, всеки който може да отдели някаква сума и има желанието да протегне пак ръка за помощ - нека го направи. Всяко левче е ценно и важно за нас.


Стартирай Кампания Открий Кампании
Сподели