2252.76 лв. дарени от 80000 лв.

Документи към Кампания


Да помогнем на Мира

Губя бъбрека, който така дълго чаках. Моля ви за помощ.

Здравейте, аз съм Мирослава и съм на 24 години. За съжаление се чуствам на много повече предвид всичко, което преживях последната година.

Ноември миналата година разбрах, че съм бременна. Със съпруга ми бяхме толкова щастливи от тази новина, че не стъпвахме на земята от щастие. В началото всичко беше наред, но в третия месец от бременността загубих бебето. Лекарите не ми дадоха обяснения...казаха..."случва се". Не направиха допълнителни изследвания и не препоръчаха нищо...

Месец след загубата на бебето, изведнъж вдигнах кръвно 220 и по спешност ме приеха в болница с риск за живота. Там ми направиха изследвания и се разбра, че креатинина ми е 884 и по спешност ме включиха на диализа. Оказа се, че явно това е причината и за загубата на бременността, само че никой не ме беше изследвал преди това.

Казаха ми, че единствения шанс да водя нормален начин на живот е трансплантация. Имах тежка анемия от диализата, която трудно се овладяваше. Не бях никак добре.

В семейството ми веднага започнахме да търсим подходящ донор и да си правим изследвания. Баща ми се изследва, но за съжаление го отказаха като донор, заради проблеми в сърцето. Беше прекалено рисково за него. В семейството ми всички си направиха изследвания, но кръвните групи не съвпадаха.

За щастие леля ми се оказа моята кръвна група и веднага започнахме детайлните изследвания. След множество такива я одобриха и най-накрая трансплантацията беше осъществена.

В началото всичко беше наред, операцията беше успешна, бъбрека веднага започна да функционира. Креатинина падаше. На първия контролен преглед след изписването, кръвните резултати показаха, че креатинина се е повишил рязко. Веднага се наложи спешна хоспитализация за диагностика. Лекарите направиха биопсия на бъбрека и се оказа, че имунната ми система иска да изхвърли новоприсадения бъбрек. Веднага ме включиха на системи, които са с много скъпи лекарства.

До момента семейството ми се справяше със собствени средства и с помощ от роднини и приятели. Но сумата, която ни е необходима за лечението в момента е непосилна за нас.

Лечението ще струва приблизително 40 000 евро, а  ние вече дължим на болницата огромна сума, защото  лечението не търпеше отлагане и ме приеха по спешност. Слава Богу вече лекарството помага, креатинина отново започна да пада. Но ние няма да се справим без вашата помощ.

Молим всички, които могат да ни помогнат. Позволете ми да сбъдна мечтата си да стана майка един ден и да водя нормален начин на живот. Поклон пред всички вас, хора, които дарявате надежда за нас нуждаещите се.


Новини по кампанията

Помощ! 20.11.23г
20-ти ноември 2023

Здравейте, добри хора. Моля ви за помощ, вярвам че добротата човечността и желанието за помощ не са свършили.  Боря за живота си. Боря се също да стан...

Помощ!
22-ри октомври 2023

Здравейте, мили приятели, докато чакаме резултата от биопсията, ми направиха още две плазмафрези, с цел да спасят бъбрека. Лекарите се борят с всички...

Предстои нова спешна биопсия, за оценка на бъбрека. Моля ви за помощ!
19-ти октомври 2023

Здравейте, добри хора. Днес мина поредната визитация и на нея лекарите казаха, че за сега лечението ми понася добре. Но се налага нова спешна биопсия...


Виж Всички новини по кампанията

2252.76 лв. дарени от 80000 лв.
лв.
BGN
.00

PavelAndreev.BG има 0% такса от Вашето дарение. Спада се само транзакционната такса. Платформата ще продължи да предоставя безплатно услугите си благодарение на хората, които ни подкрепят. Желая да подпомогна платформата с :

*
*
Сподели

Сумите в секция Дарители са със спадната транзакционна такса.
avatar
14.26 лв. преди 3 месеца
avatar
105.88 лв. преди 3 месеца
avatar
9.35 лв. преди 3 месеца
avatar
9.35 лв. преди 3 месеца
avatar
19.15 лв. преди 3 месеца
avatar
9.25 лв. преди 4 месеца
avatar
8.91 лв. преди 4 месеца
avatar
9.33 лв. преди 4 месеца
avatar
48.71 лв. преди 4 месеца
avatar
18.62 лв. преди 4 месеца
Виж всички дарители
Дари
Сподели