11398.51 лв. дарени от 97020 лв.

Документи към Кампания


Да помогнем на Раян да ходи и играе като братчето си!

Запознайте се с Раян, нашият любящ 4-годишен син!

Раян е едно от най-милите деца, които ще срещнете, той е любопитен, приключенски настроен и винаги е усмихнат. Раян е 2ри близнак,  роден преждевременно и въпреки нетърпението му да изследва света, забелязахме забавяне с неговите груби двигателни умения и проблеми при постигането на важни етапи.

Поради тази причина го водихме при педиатри и специалисти. След различни изследвания и ядрено-магнитен резонанс, на 18-месечна възраст Раян беше диагностициран с Церебрална прализа спастична диплегия.

Спастичната диплегия при Церебрална парализа е постоянно състояние през целия живот, което засяга мускулния контрол, координацията и тонуса, както и позата и баланса. Най-засегнати са краката на Раян, което оказва влияние върху способността му да ходи и да се премества от една позиция в друга, като от седнало в изправено положение.

Той посещава седмична физиотерапия  за изграждане на сила и използва проходилка.

Ако не предприемем нещо,  Раян е изложен на риск от трайни ортопедични деформации и ще трябва да разчита на помощни средства за ходене и други хора до края на живота си.

За Раян обаче има НАДЕЖДА! Специализираният екип в детска болница в Сейнт Луис  САЩ, както и детска болница Портланд в Лондон са счели Раян за идеален кандидат за операцията  Селективна Дорзална Ризотомия (SDR). Тази операция ще намали трайно спастичността на краката му и ще намали броя на ортопедичните операции, от които Раян може да се нуждае впоследствие.

Ранната интервенция е от ключово значение за намаляване или елиминиране на спастичността и ние сме изключително развълнувани, че Раян е одобрен от екипа на др.Парк и др. Кристиян Авалина и за него  прогнозата е добра . Резултатите от всеобхватни проучвания показват, че деца със симптоми, подобни на тези на Раян, постигат по-нормален мускулен тонус и изпитват по-малко скованост след операцията. С непрекъсната интензивна физиотерапия след операцията той ще може да ходи самостоятелно. Ние решихме да се доверим в екипа на др. Кристиян Аквалина от Детска болница Портланд Лондон и операцията на Раян да бъде направена там.

Не сме свикнали да молим за помощ, но знаем, че без Вашата подкрепа не можем да си позволим  операцията,която ще промени живота на детето ни . Нямаме необходими средства за разходите за операция и следоперативна терапия  в Обединеното кралство. Имаме нужда от Вашата подкрепа в набирането на средства, за да дадем шанс на Раян за нормално детство, да тича, да скача, а защо не и да кара колело, да се включва пълноценно в игрите със своето братче и връстниците си. Нещата които той в момента не може да прави и е толкова тъжен.

Всяка малка част от Вашата подкрепа ще даде Надежда, независимост и по-добро бъдеще на нашия син Раян.

За пълна прозрачност това са нашите прогнозни разходи:

Хирургични инрервенции:

Селективна Дорзална Ризотомия: 37000 GBR

Физикална терапия за период от 1 година: 5000 GBR


Новини по кампанията

Събрани средства до момента
10-ти февруари 2024

🫶Скъпи дарители, приятели и благодетели🫶Блогодарим за силната и неуморна подкрепа, която Раян получава от толкова много добри хора ❤. 🤗Благодарение н...

Събраната сума до тук. 19.12.23г
19-ти декември 2023

❤️ Здравейте, мили хора с Добри сърца ❤️ 🌞Благодарение на всички Вас, за 12 дни събрахме сумата от 15 355,90 лв 🌞 По банкова сметка 6740,02 + 7839.8...


Виж Всички новини по кампанията

11398.51 лв. дарени от 97020 лв.
лв.
BGN
.00

PavelAndreev.BG има 0% такса от Вашето дарение. Спада се само транзакционната такса. Платформата ще продължи да предоставя безплатно услугите си благодарение на хората, които ни подкрепят. Желая да подпомогна платформата с :

*
*
Сподели

Сумите в секция Дарители са със спадната транзакционна такса.
avatar
16.27 лв. преди 2 дни
avatar
48.71 лв. преди 2 седмици
avatar
97.85 лв. преди 2 седмици
avatar
19.2 лв. преди 3 седмици
avatar
19.15 лв. преди 3 седмици
avatar
18.53 лв. преди 1 месец
avatar
24.07 лв. преди 1 месец
avatar
48.67 лв. преди 1 месец
avatar
98 лв. преди 1 месец
avatar
48.71 лв. преди 1 месец
Виж всички дарители
Дари
Сподели