Да помогнем на Румен да проходи отново

Лечение,медицина и рехабилитация 0/0

Да помогнем на Румен да проходи отново

117 Дарители
6907.05 лв. дарени от 308260 лв.
Организатор
Ивелина Станкова
Бенефициент
Румен Станков
Крайна дата
Край след 118 дни
Налична сума
6907.05 лв.
Ивелина Станкова организира кампания за Румен Станков
Край след 118 дни
Налична сума
6907.05 лв.

Здравейте!

С два ампутирани крака след тежък инцидент: Румен се нуждае от вашата помощ, за да може отново да ходи! На 08.01.2023 г. Румен губи и двата си крака по време на работа след тежка трудова злополука. Минути след 10:00 сутринта ,влак удря машината , на която по това време се намира съпругът ми, той пада на релсите и се оказва под железните колела на пълните товарни вагони. Транспортиран е в УМБАЛ "Проф. Д-р Стоян Киркович" в град Стара Загора, където в ранния следобед е вкаран по спешност за операция. Тогава на 47 годишна възраст, оцелява като по чудо.

Трагичния инцидент за малко не му коства живота, като за спасяването му са нужни 16 банки кръв. Месец по-късно, след множество тежки и болезнени интервенции и манипулации, съпругът ми се прибира вкъщи. И двата му долни крайника са ампутирани над коляното. Разминал се на косъм от смъртта, той все повече започва да осъзнава, че реалността, която е познавал до този момент, никога повече няма да бъде същата.

След първоначалния шок, че от здрав, работещ и грижещ се за семейството си мъж ,се превръща в зависим от всичко инвалидизиран човек, получаваме и добрите новини-има реална възможност за поставяне на протези! Търсихме най-добрият вариант ,обмисляхме къде е най-добре това да се случи-дали в България или чужбина. След дълго лутане се спряхме на Медико-техническа лаборатория- Център за протезиране "Алегро" в град София. От там ни дадоха оферта за протезиране с две бедрени модулни протези на стойност 497 260 лева.

Първоначално работодателите на Румен ни уверяваха, че ще осигурят всички необходими средства за лечението. Ние не подложихме на съмнение думите им и съсредоточихме усилията си във възстановяването на съпруга ми. Манипулацията преминава през 2 етапа. Първият етап е обучителен и включва протезиране с микропроцесорно коляно, чийто наем е в размер на 189 000 лева. И точно тогава реалността ни застигна. В този момент всички обещания за осигуряването на финансова помощ рухнаха и се оказахме напълно сами. Въпреки трудностите обаче успяхме да покрием част от сумата, а именно за наема на микропроцесорните колена с парите, изплатени му от застраховката.

Наивно вярвахме, че става въпрос за някакво забавяне и няма да се окажем отново сами и във втория етап, който включва поставянето на постоянните протези , които са на стойност 308 260 лева. Уви, сгрешихме-сега отново сме сами в нелеката борба, без изглед за каквато и да е помощ от страна на работодателя му. Ако не успеем да съберем и заплатим останалата част от сумата до септември 2024 година, Румен трябва да върне протезите, които използва в момента под наем и да продължи живота си в инвалидна количка.

Въпреки всичките ни усилия сумата е абсолютно непосилна за нашето семейство! Опитваме се ежедневно да вдъхваме вяра и надежда на съпруга ми за едно по-добро бъдеще, а самите ние не знаем дали такова е възможно!

Затова, мили хора, се обръщаме към вас! Моля ви, подайте ни ръка, подайте ръка на Румен! Само с ВАША помощ целият труд, който мъжът ми е положил досега, няма да бъде напразен! Само с ВАША помощ той ще има шанс да се изправи отново на крака и да води живота, който една неволна човешка грешка щеше да му отнеме!

Виж още

Стриктни правила за изплащане на дарените средства

В платформата PavelAndreev.BG има ясно определени правила за изплащане на дарените средства при медицинските кампании. Те гарантират, че всички средства ще бъдат оползотворени целево за лечението и съпътстващите го разходи. Всички документи, по които е направено плащане са видни в секция Новини.

Лесно е да дарите

6 лесни начина да направите своето дарение - карта, PayPal, ApplePay, GooglePay, Revolut, IBAN.

Прегледен отчет

В секция Новини ще откриете информация от инициаторите на кампаниите.

Доверена платформа

PavelAndreev.BG е най-сигурната платформа за организиране на следващата ти кампания.