Да помогнем на Теди да проходи

Лечение,медицина и рехабилитация 0/0

Да помогнем на Теди да проходи

33 Дарители
1501.93 лв. дарени от 24140 лв.
Организатор
Ина Пейчева
Бенефициент
Теодор Стоянов
Крайна дата
Край след 249 дни
Налична сума
1501.93 лв.
Ина Пейчева организира кампания за Теодор Стоянов
Край след 249 дни
Налична сума
1501.93 лв.

Теди е с множество диагнози - ДЦП, ходроцефалия, физическо и умствено забвяне в развитието. Преди малко повече от 2г беше започнал с помощ да прави крачки,но крачетата му имат силна спастичност в мускулите,в следствие на което ги кръстосва и това възпрепятства прохождането му. След няколко прегледа при ортопеди и рентгенови снимки се установи луксация на 2те тазобедрени стави. Насочиха ни за лечение в чужбина. Свързахме се с болница "Шпайзинг" във Виена и след преглед потвърждаващ състоянието му насрочиха дата за операция - 17.01.2023г. 

Опитахме първо да минем през НЗОК за частчно покриване на сумата за операцията ,но не бяхме одобрени . Обжалвах и отново получихме отказ за финансиране с аргумента,че операцията може да се извърши на територията на България. Проблема в случая е,че тук такава операция може да се извърши частично- сега да се оперират ставите,а след година мускулите. По клинични показания тези операции трябва да се извършат едновременно, което може да стане най- близко в клиниката във Австрия. Ако се оперират само ставите, а мускулите останат скъсени - до следващата операция има огромна възможност ставите да са се върнали в свгашното си положение и ще бъде излишно мъчение и за Теди и за нас.

Операцията е тежка - около 6часа, след което Теди ще бъде поставен в гипсово корито за период от 6- 7 седмици, в които ние трябва да останем във Виена, защото всяка седмица ще се ходи в болницата за проследяване на възстановяването му.

Всяко ходене до болницата и връщане се извършва с линейка, която по последна информация от преди 1г е струвала 120евро в посока. Отделно там има вариянт да се наеме инвалидна количка според нуждите( да бъде легнал )с която да може все пак да го извеждаме и навън.

 Сумата, която сме опоменали, че ни е нужна е само офертата от болницата за самата операция. Всяка помощ в този момента ще ни бъде повече от безценна!

Виж още
Новини
23-ти януари 2024
Ина Пейчева организира кампания за Теодор Стоянов
Новини 23.01.24г
Операцията премина успешно и след едномесечен престой в гипсово корито Теди започна от "нулата". Още с връщането ни на родна земя започнахме ежедневни...
 
17-ти август 2023
Ина Пейчева организира кампания за Теодор Стоянов
Развитие на Теди след операцията 17.08.23г
През януари 2023 год. ортопедичната операция на Тео е извършена, благодарение на помощта от дарители. През 2024 год. ще има още една за сваляне на пос...
 
Виж всички

Стриктни правила за изплащане на дарените средства

В платформата PavelAndreev.BG има ясно определени правила за изплащане на дарените средства при медицинските кампании. Те гарантират, че всички средства ще бъдат оползотворени целево за лечението и съпътстващите го разходи. Всички документи, по които е направено плащане са видни в секция Новини.

Лесно е да дарите

6 лесни начина да направите своето дарение - карта, PayPal, ApplePay, GooglePay, Revolut, IBAN.

Прегледен отчет

В секция Новини ще откриете информация от инициаторите на кампаниите.

Доверена платформа

PavelAndreev.BG е най-сигурната платформа за организиране на следващата ти кампания.