1473.41 лв. дарени от 47521 лв.

Документи към Кампания


Да помогнем на Теди да проходи

Теди е с множество диагнози - ДЦП, ходроцефалия, физическо и умствено забвяне в развитието. Преди малко повече от 2г беше започнал с помощ да прави крачки,но крачетата му имат силна спастичност в мускулите,в следствие на което ги кръстосва и това възпрепятства прохождането му. След няколко прегледа при ортопеди и рентгенови снимки се установи луксация на 2те тазобедрени стави. Насочиха ни за лечение в чужбина. Свързахме се с болница "Шпайзинг" във Виена и след преглед потвърждаващ състоянието му насрочиха дата за операция - 17.01.2023г. 

Опитахме първо да минем през НЗОК за частчно покриване на сумата за операцията ,но не бяхме одобрени . Обжалвах и отново получихме отказ за финансиране с аргумента,че операцията може да се извърши на територията на България. Проблема в случая е,че тук такава операция може да се извърши частично- сега да се оперират ставите,а след година мускулите. По клинични показания тези операции трябва да се извършат едновременно, което може да стане най- близко в клиниката във Австрия. Ако се оперират само ставите, а мускулите останат скъсени - до следващата операция има огромна възможност ставите да са се върнали в свгашното си положение и ще бъде излишно мъчение и за Теди и за нас.

Операцията е тежка - около 6часа, след което Теди ще бъде поставен в гипсово корито за период от 6- 7 седмици, в които ние трябва да останем във Виена, защото всяка седмица ще се ходи в болницата за проследяване на възстановяването му.

Всяко ходене до болницата и връщане се извършва с линейка, която по последна информация от преди 1г е струвала 120евро в посока. Отделно там има вариянт да се наеме инвалидна количка според нуждите( да бъде легнал )с която да може все пак да го извеждаме и навън.

 Сумата, която сме опоменали, че ни е нужна е само офертата от болницата за самата операция. Всяка помощ в този момента ще ни бъде повече от безценна!


1473.41 лв. дарени от 47521 лв.
лв.
BGN
.00

PavelAndreev.BG има 0% такса от Вашето дарение. Спада се само транзакционната такса. Платформата ще продължи да предоставя безплатно услугите си благодарение на хората, които ни подкрепят. Желая да подпомогна платформата с :

*
Сподели
avatar
3.44 лв. преди 1 месец
avatar
9.36 лв. преди 3 месеца
avatar
294.67 лв. преди 3 месеца
avatar
1.47 лв. преди 4 месеца
avatar
4.43 лв. преди 4 месеца
avatar
19.22 лв. преди 5 месеца
avatar
9.35 лв. преди 5 месеца
avatar
98.1 лв. преди 5 месеца
avatar
9.36 лв. преди 5 месеца
avatar
29.02 лв. преди 5 месеца
Виж всички дарители
Дари
Сподели