Заедно за Радост 25.07.23гИзминаха няколко месеца откакто Радост е в Турция. Сарком на Юинг. Тя е на 15 години. Отлична ученичка в Национална търговско-банкова гимназия в София. Дени и Жоро, които са родители на Радост от ден първи са едни от малкото адекватни хора, които съм срещала. Всяко действие е обмислено, всяко взето решение е плод на проучвания. Месеци наред в България за Радост имаше консултации с лекари, изследвания, чакане и болки. Стигат до Турция и до тежката диагноза. Борба, която Радост понася и води изключително професионално ... с усмивка, вяра и надежда.
 
Преди няколко дни ме заболя много. Трети ден се опитвам да пиша и не успявам, защото погледна ли снимката сърцето ми спира. Споделям я с вас, защото всички трябва да ценим това, което имаме и винаги при възможност да помагаме на хората борещи се за живота си в чужбина.
 
На снимката Радост чака за Ядрено-магнитен резонанс, но не в болницата, където се лекува, а в една от държавните турски болници, защото там образните изследвания са пет пъти по евтини и същевременно също толкова добри. Над три часа чакане в студения коридор, покрита с одеало и със сълзи в очите Радост премина и през това с книга в ръка, докато чака. Радост и нейните родители често избират по-евтините варианти, които им се предлагат, защото знаят, че лечението ще бъде продължително и много скъпо. Първоначалната сума от 500000 лв, е само приблизителната сума за половината лечение на Радост. Осъзнавайки факта, колко рязко намаляха първоначалните дарения за Радост всякак се опитват да намалят разходите, за да може Радост да завърши лечението си.
 
Мили хора, това дете е едно от най-слънчевите и прекрасни деца, които познавам. Тя е радост, светлина, слънце, доброта, нежност и щастие за всички, които я познават. Подкрепете Радост.

Стартирай Кампания Открий Кампании
Сподели