Да спасим Ивето

Лечение,медицина и рехабилитация 0/0

Да спасим Ивето

1585 Дарители
122513.64 лв. дарени от 150000 лв.
Организатор
Ваня Ананиева
Бенефициент
Ивелина Спасова Гешева
Крайна дата
Край след 12 дни
Налична сума
108018.64 лв.
Ваня Ананиева организира кампания за Ивелина Спасова Гешева
Край след 12 дни
Налична сума
108018.64 лв.

Сигурна съм, че голяма част от хората, които виждат тази кампания в момента, ще бъдат изумени и сломени. Защото никой никога не е виждал Ивето паднала. Защото битката, която води с рака, е позната само на близките ѝ хора, а за всички, които я познават, тя остава неизвестна.

Беше точно преди 8 години. Помня този ден все едно беше вчера. Един преглед при гинеколог даде тежката присъда - рак на шийката на матката. Последваха конизации, тотална хистерактомия, но за съжаление лекарят, който я оперира взе решение да остави яйчниците, за да не претърпи силен хормонален срив. Това изигра лоша шега, защото след 4 години и 8 месеца, малко преди заветните 5 пълни години ремисия, ракът се върна с пълна сила, този път избрал дебелото черво.

Отново последва операция, химия, терапии, мъка и борба. Оцеля. И този път оцеля, въпреки тежките прогнози на лекарите. Продължи да прави химиотерапия един път в годината, като от 2-3 години, се появяват ракови клетки, но химията успява да ги изчисти. Ракът отиде в стомаха и в червата. Преди 6 месеца, след поредна терапия, нещата започнаха да се влошават.

Метастази плъзнаха по булото на стомаха и в момента притискат хранопровода ѝ, като вече не може да се храни. Лекарите в Турция дават надежда за промяна на ситуацията.

В България всички вдигнаха ръце, дори и в болничните отделения казват: "Вие вече не сте за тук. Не можем да помогнем"... А тя е само на 42. Тежко е да знаеш, че никой никъде не те иска. Ива е сама. Няма човек до себе си, няма живи родители, има само нас - нейните приятели. Борим се със зъби и нокти за живота ѝ, защото тя трябва да живее.

Познавам я от 16 години, в годините е помогнала не на един и двама човека. Част е от нашата организация "Предай Нататък", която ежемесечно помага на старчески домове в България и на хора с увреждания. И каква ирония... Човекът, който помага и се раздава за другите, сега има нужда от помощ. Призовавам всеки, на когото каузата проговори, да протегне ръка. Защото само заедно можем да спасим човешки живот.

Виж още
Новини
16-ти май 2024
Ваня Ананиева организира кампания за Ивелина Спасова Гешева
Предстои операция в понеделник 20.05.2024
Току-що се чухме с Ивето и Надя. Днес е минал PET-скенерът. Резултатите не са особено добри. Има метастази в червата, булото на червата, малкия таз, ч...
 
15-ти май 2024
Ваня Ананиева организира кампания за Ивелина Спасова Гешева
Ден 1 - Ива вече е в Турция
Тази сутрин имах огромно количество въпроси и молби за информация. Извинявам се, че не мога да отговоря на всички, тук ще пускам ъпдейт на информацият...
 
14-ти май 2024
Ваня Ананиева организира кампания за Ивелина Спасова Гешева
Одобрено изплащане
Пациентът има насрочен преглед за хоспитализация за 15.05 в 10ч. в болница ОКАН, Истанбул като има насрочени следните процедури: 1. Онкохирургучен...
14455 лв. Плащане по фактура
40 лв. Транзакционна такса
Виж всички

Стриктни правила за изплащане на дарените средства

В платформата PavelAndreev.BG има ясно определени правила за изплащане на дарените средства при медицинските кампании. Те гарантират, че всички средства ще бъдат оползотворени целево за лечението и съпътстващите го разходи. Всички документи, по които е направено плащане са видни в секция Новини.

Лесно е да дарите

6 лесни начина да направите своето дарение - карта, PayPal, ApplePay, GooglePay, Revolut, IBAN.

Прегледен отчет

В секция Новини ще откриете информация от инициаторите на кампаниите.

Доверена платформа

PavelAndreev.BG е най-сигурната платформа за организиране на следващата ти кампания.