3025.55 лв. дарени от 39200 лв.

Документи към Кампания


Да спасим Калоян

Здравейте, обръщаме се към Вас с една молба за помощ. В годините сте доказали, че успявате да обединявате в каузи на доброто, да помагате на хора в нужда.

Ще Ви разкажем  нашата история, с надежда, че ще помогнете и на нас да спечелим битката за живот на единственото ни останало дете – Калоян. Той е на 36 години. Диабетик от малък, Калоян е на инсулин четири пъти на ден. Хемодиализата му започна преди седем години, провеждахме я в Габрово. От пет години е в листата на чакащите за трансплантация на бъбрек в България. Резултат – няма.

В този период на търсене на изход от коварната болест и нейните тежки за организма поражения, съдбата реши да ни поднесе още една изненада – тежка и черна. Брат му  - Мартин , готов да стане донор при съвместимост, си отиде при нелеп инцидент. Лумва газова бутилка, след инцидента тежките изгаряния отнеха живота му. Въпреки всичките ни усилия, обединението на жителите от малкия ни град – Трявна за спешното кръводаряване, което бе необходимо, Марти си отиде през 2019г. едва на 32 години. Сега се молим за Калоян – за едничкото ни дете, за което има надежда.

Такава открихме в съседна Турция, от където ни предоставиха оферта за трансплантация. Вариантите бяха два – жив донор, или трупен. Първият вариант бе най – добър за нас, но за жалост кръвните показатели на нас - родителите са несъвместими за подобна интервенция. Въпреки всичко надеждата не умира – приятел на Калоян - Даниел, израстнали заедно от деца, с добро сърце, предлага, без финансови облаги да стане донор на Калоян – ВЕДНАГА. След извършване на многократни изследвания и на двамата се установява, че имат съвместимост на 100 %. СЛУЧИ СЕ НАШЕТО ЧУДО. За по – малко от месец с дарителска кампания на местно ниво и в социалните мрежи успяхме да съберем нужната сума от 22 500 евро. Трансплантацията мина успешно. Донорът е добре и бе изписан от клиниката в Турция, но Калоян остана.

Точно когато мислехме, че всичко е наред, нещата преминаха в нова фаза ЗА СПАСЕНИЕ – бъбрекът е приет от организма, но не изпълнява жизнените си функции, в следствие на продължителната хемодиализа / и съмнителните й качества/, която е  увредила целият организъм и специфични за дейността канали и възпрепятстват изхвърлянето на урината от уретрата. Запушванията водят до влошаване на поредица от медицински показатели, които не позволяват прибирането на Калоян в дома му.

МОЛИМ СЕ ЗА ПОМОЩ! Лекарските грижи в клиниката продължават с ежедневни манипулации, сред които преливане на кръвна плазма, кръв,  извършване на хемодиализи, извършване на множество допълнителни изследвания, ЯМР и много други , както и  денонощни грижи от специалисти.  Услугите обаче трябва да се заплатят. За тях до тук трябва да преведем 20 000 евро, възможно най-скоро . Следват още процедури по лечението на Калоян, които ще бъдат уточнени в хода на развитие, както и тяхната стойност.В момента Калоян и онкоболната му майка са в Турция.

По – дългият път е изминат, но спешността, с която трябва да извършим това и предстоящите плащания, са причината да Ви потърсим, защото едва ли в малък град като Трявна, ще успеем отново да съберем необходимите средства. ЛЕКАРИТЕ СА КАТЕГОРИЧНИ, ЧЕ МОГАТ ДА ГО СПАСЯТ. След стабилизиране на показателите, отпушване на канали и артерии, ще се премине към следващи действия за нормална функционалност на бъбрека.

Молим Ви за съдействие, да съберем своевременно нужните средства, за да запазим едничкото си дете. Имаме всички необходими документи, които ще предоставим, за да се случи нашето чудо! 

ДА ПОМОГНЕМ НА КАЛОЯН ДА ЖИВЕЕ!


3025.55 лв. дарени от 39200 лв.
лв.
BGN
.00

PavelAndreev.BG има 0% такса от Вашето дарение. Спада се само транзакционната такса. Платформата ще продължи да предоставя безплатно услугите си благодарение на хората, които ни подкрепят. Желая да подпомогна платформата с :

*
*
Сподели

Сумите в секция Дарители са със спадната транзакционна такса.
avatar
196.35 лв. преди 3 дни
avatar
19.2 лв. преди 5 дни
avatar
196.5 лв. преди 1 седмица
avatar
37.64 лв. преди 1 седмица
avatar
8.91 лв. преди 1 седмица
avatar
38.13 лв. преди 1 седмица
avatar
28.98 лв. преди 1 седмица
avatar
19.2 лв. преди 1 седмица
avatar
48.71 лв. преди 1 седмица
avatar
96.09 лв. преди 1 седмица
Виж всички дарители
Дари
Сподели