274.16 лв. дарени от 20972 лв. Тази кампания е приключила. Следете секция Новини, за да сте в течение с новостите по нея и транзакциите (ако липсват, то значи все още кампанията не е разплатена).

Документи към Кампания


Да спасим крака на Иван Жечков Иванов

На 29.07.21 г. При  спор с друг мъж за пари се скарват и го замерват с част от тротоарна плочка.При удара му счупва подбедрицата на две. Голямата кост тибиалната е счупена на три парчета, а малката на две с открита външна рана.

След като екип на ЦСМП идват и го приемат за  констатиране на  случая и оказване на помощ, последва сглобяване на крака  в Плевен,  като се поставя вътрешен имплант . Операцията е близо 4 часа и половина. Но явно нещо не е наред и се получава инфекция, която в последствие дава редица  усложнения и кракът не може да  зарастне.

След около  1 месец започва да се отваря раната (операцията) и започва да тече гнойна секреция. С поредица  посещения до Плевен в болницата  се оказва, че трябва  да се лекува в Гнойно-септична хирургия в Пирогов гр.София.

Последва също спешна операция от около 2 часа и половина като се почиства в дълбочина крака до самия имплат и  се оставя отворена рана с дължина 30 см като всеки ден се правят стерилни превръзки.

След 2 месец отново е приет за нова операция. И така на 27.11.21г разбираме, че вече е с остеомелит. Ходи се многократно до София за  прегледи и почистване на крака.

След многобройно ходене по мъките на 25.05.22г се решава в Стара Загора да бъде направена операция, като се махна вътрешния имплат и се постави първия външен фиксатор и се наложи да се разцепи целия прасец отзад, за да се събере отпред операцията която беше  отворена 8 месеца.

Постави се вакум-помпа която да изсмуква мръсотията от операцията. С тази помпа беше 2 месеца. Последва нова смяна на фиксатора. Като за всичко това се плаща за фиксатори вакум помпата и лепенки, които не са евтини.

Но за съжаление безуспешни са всички тези неща. Направихте процедури на барокамера, от която  имаше малко подобрение. Но за съжаление отново крака започна да се подува и тече гной.

Последва голямо ходене по мъките, пръскане по болници на ужасно много пари. Направихте благотворително събиране,но за съжаление без резултат. Последва  нова операция  като се махна втория външен фиксатор и се наложи да бъде 47 дни с гипс обездвижен целия крак.

След това нова операция и отново поставяне на  фиксатор. И после още 4 пъти отваряне и почистване  в операционната. За съжаление безуспешни. 

При последната операция в МБАЛ СВ.СОФИЯ гр.София се поставя донорска кост и от таза се взеха два клина, които се поставят в крака, за да може да се спои коста.

Но за съжаление безуспешни резултати  отново започва да се подува и да тече. Крака се изкриви и коста която е присъдена е разместена.

Диагнозата която е поставена е Животозастрашаваща инфекция на меките и костните тъкани.

Операцията на Иван ще бъде направена от професор Халил Буч в  Американ хоспитал в гр. Истанбул Турция. Операцията ще се състои в това да се изчисти заразената кост, и присаждане на нова донорска кост и поставяне на външен фиксатор на Илизаров за изправяне и удължаване на крака

И дойде момента, в който ни казаха, че тук повече нищо не може да се направи и  трябва да се лекува в чужбина. 


Новини по кампанията

Одобрено изплащане
9-ти октомври 2023

МБАЛ СЪРЦЕ И МОЗЪК ЕАД ЕИК203831564 BG203831564 Адрес:гр. София,бул Г.Димитров 1 МОЛ-ПЕТЯ ДИНОВСКА BG35UNCR70001522516090

Плащане по фактура: 272.96 лв. Транзакционна такса: 1.2 лв. Фактура:   Виж Документa

Виж Всички новини по кампанията

274.16 лв. дарени от 20972 лв. Тази кампания е приключила. Следете секция Новини, за да сте в течение с новостите по нея и транзакциите (ако липсват, то значи все още кампанията не е разплатена).
Сподели

Сумите в секция Дарители са със спадната транзакционна такса.
avatar
48.21 лв. преди 5 месеца
avatar
18.87 лв. преди 5 месеца
avatar
48.75 лв. преди 5 месеца
avatar
48.9 лв. преди 5 месеца
avatar
4.42 лв. преди 5 месеца
avatar
38.44 лв. преди 5 месеца
avatar
47.87 лв. преди 5 месеца
avatar
9.35 лв. преди 5 месеца
avatar
9.35 лв. преди 5 месеца
Виж всички дарители
Сподели