Да върнем усмивката на Ирен

Лечение,медицина и рехабилитация 0/0

Да върнем усмивката на Ирен

9115 Дарители
473833.76 лв. дарени от 550000 лв.
Бенефициент
Ирен Евгени Христова
Крайна дата
Край след 5 дни
Налична сума
83246.11 лв.
Красимира Димчева Димова организира кампания за Ирен Евгени Христова
Край след 5 дни
Налична сума
83246.11 лв.

Да върнем усмивката на Ирен!

Ирен е на 2 години и 6 месеца. Много усмихнато и лъчезарно дете.

От януари месец е с болки в десния крак. След консултация с ортопеди се постави диагноза „Реактивен артрит“. Предписаха й лечение с болкоуспокояващи лекарства. Седмица по-късно болките се засилиха и Ирен беше хоспитализирана в УМБАЛ „Стоян Киркович“ в Детско отделение, град Стара Загора. След направените кръвни изследвания, ехограф и скенер, лекарите откриха хемангиоми в черния дроб. След 20 дни престой в болницата, лекарите ни изпратиха за консултация с детски ревматолог в град София. След прегледа се уточни, че диагнозата не е „Ревматоиден атртит“. След ново ехографско изследване се отрече наличие на хемангиоми в черния дроб. Насочиха ни за консултация с детски онкохематолог, който се усъмни за тумор на надбъбречната жлеза. В Пирогов, 2 дни по-късно, след направено ново ехографско изследване и скенер, се потвържди, че е туморно образувание – 6 см.

Но поради ниските тромбоцити на Ирен не е възможно да се направи биопсия. Пренасочени сме в Детска онкохематология в ИСУЛ за 2 курса химиотерапия с цел намаляване на тумора и евентуално да се планува операция за отстраняването му.

.По всички получени резултати до този момент, лекарите решиха, че диагнозата е „Невробластом на надбъбречната жлеза“.

Беше извършена и костно мозъчна пункция и резултата е, че детенцето ни има метастази в костния мозък. Тази новина тотални ни съсипа и шокира. По обясненията на лекарите, типа на невробластома е високорисков.

Направихме консултация с турска клиника, оттам казаха, че спешно трябва да започнем лечението на Ирен. Но сумата е непосилна за нашето семейство. За това ви моля от сърце, помогнете детенцето ни да оздравее. Дори само споделянето на поста е от значение за нас да достигне до повече хора.

С всеки изминал ден усмивката на Ирен изчезва! Няма го блясъка в очите й! Замина си желанието за пакости, весели и безгрижни игри! Бяха изместени от болка и безсилие!

Ние вярваме, че отново ще видим блясъка в очите на нашето дете и топлата усмивка! Тя пак ще ходи на ясла, там където е мястото й! Тази агония ще бъде забравена и всичко ще остане само лош спомен!

Благодаря ви от сърце! С уважение Мама и Тати

Виж още
Новини
23-ти март 2024
Красимира Димчева Димова организира кампания за Ирен Евгени Христова
23.03.24г.Новини за Ирен
Здравейте ! 🫶 Пишем този пост с благодарност и признание към всеки един участвал в писането на нашата " приказка " ! Преди малко повече от година науч...
 
30-ти януари 2024
Красимира Димчева Димова организира кампания за Ирен Евгени Христова
Новини за Ирен 30.01.24г.
Здравейте,приятели ! ❤️ Споделяме малко информация за състоянието на Ирен ! 🍀 Скоро приключи и четвъртия курс имунотерапия,а малко след него беше нап...
 
20-ти декември 2023
Красимира Димчева Димова организира кампания за Ирен Евгени Христова
Новини по кампанията 20.12.2023г.
23.02.2023г. Това беше най-ужасния ден. Деня в който разбрахме,че момиченцето ни тогава на 2г.и 6м. има Невробластом ( Рак на надбъбречната жлеза 4-ти...
 
Виж всички

Стриктни правила за изплащане на дарените средства

В платформата PavelAndreev.BG има ясно определени правила за изплащане на дарените средства при медицинските кампании. Те гарантират, че всички средства ще бъдат оползотворени целево за лечението и съпътстващите го разходи. Всички документи, по които е направено плащане са видни в секция Новини.

Лесно е да дарите

6 лесни начина да направите своето дарение - карта, PayPal, ApplePay, GooglePay, Revolut, IBAN.

Прегледен отчет

В секция Новини ще откриете информация от инициаторите на кампаниите.

Доверена платформа

PavelAndreev.BG е най-сигурната платформа за организиране на следващата ти кампания.