3698.4 лв. дарени от 100000 лв.

Документи към Кампания


Да върнем усмивката на Криси

Преди 5 години след няколко месеца ходене на медицински прегледи в търсене на причината за наличие на неврологична симптоматика (липса на чувствителност на части от тялото,синдром на Лермит-при навеждане на главата преминава електричество през гръбначния стълб до петите,чувство на липсващ долен крайник,размазано и мъгливо виждане,мравучкане по цялото тяло и световъртеж),съмнения на лекар от спешния център за мозъчен тумор,който невролозите изключиха след направен ядрено-магнитен резонанс на главата и медулата,бях диагностицирана с Множествена склероза.Диагнозата бе подтвърдена със спинални-мозъчна пункция.

Неврологично,дегенеративно заболяване,засягащо централната нервна система,протичащо с кризи и ремисии.Това е болеста с хиляда лица,при всеки протича различно.

Тази година е особено трудна за мен.Последната криза продължи дълго,засегна дясната страна на тялото ми,парализа на лицето,с дясната ръка не мога да държа химикал,да пиша на компютър.Елементарни движения,като да си измиеш лицето,срешеш,вържеш косата или да се нахраниш,се превърнаха в най трудното нещо от ежедневието.Връзване на обувки,губене на равновесие,трудно дишане също са част от проблема.Проблеми с концентрацията,говора и мозъчната мъгла не ми дават възможност да изразя емоциите си.А какво по хубаво от това да казваш,че обичаш,чувстваш,прегръщаш.

Лечение за МС няма.Има медикаменти,имуномодулатори и имуносупресори,които могат да п-роменят курса на развитието.Най обещаващата терапия за стопиране на прогреса при Множествена склероза е Трансплантация на автоложни(хематопоетични) стволови клетки.След стимулиране се реколектират стволовите клетки,в лабораторни условия се отделят здравите от провъзпалителните Т-клетки.Прави се 3 дневна химиотерапия да анулира “паметта”на имунната система и се трансплантират здравите клетки.Имаме предложение за трансплантация в Клиниката по хематология Пирогов в Москва.

Сумата е 50 Хил евро,която не може да покрием.Моля всеки,който може да ми помогне да мога да прегръщам,да разказвам,да казвам обичам,да спортувам и да мога отново да се върна на работа.

Благодаря.


3698.4 лв. дарени от 100000 лв.
лв.
BGN
.00

PavelAndreev.BG има 0% такса от Вашето дарение. Спада се само транзакционната такса. Платформата ще продължи да предоставя безплатно услугите си благодарение на хората, които ни подкрепят. Желая да подпомогна платформата с :

*
Сподели
avatar
38.31 лв. преди 5 дни
avatar
48.21 лв. преди 5 дни
avatar
19.18 лв. преди 2 седмици
avatar
98.03 лв. преди 3 седмици
avatar
19.18 лв. преди 3 седмици
avatar
4.43 лв. преди 3 седмици
avatar
48.8 лв. преди 3 седмици
avatar
19.19 лв. преди 3 седмици
avatar
9.35 лв. преди 3 седмици
avatar
47.12 лв. преди 3 седмици
Виж всички дарители
Дари
Сподели