Дайте шанс на Дани за самостоятелно бъдеще

Лечение,медицина и рехабилитация 0/0

Дайте шанс на Дани за самостоятелно бъдеще

383 Дарители
22023.77 лв. дарени от 26000 лв.
Тази кампания е приключила. Следете секция Новини, за да сте в течение с новостите по нея и транзакциите (ако липсват, то значи все още кампанията не е разплатена).
Организатор
Паулина Техова
Бенефициент
Даниел Техов
Крайна дата
Приключила
Налична сума
0.43 лв.
Паулина Техова организира кампания за Даниел Техов
Приключила
Налична сума
0.43 лв.

Това е Дани, на 4 години. Роден в Пловдив през 2019 година цели 5 килограма. За съжаление, при раждането получи увреждане на лявата ръка - Акушерска пареза тотален тип, с няколко прекъснати нерви и други разкъсани.

Това му коства движенията в цялата лява ръка.

Още след раждането заминахме за Турция с надеждата, че той все пак ще може да движи и използва ръката си пълноценно. Там се срещнахме с хирурга, който направи първата операция на Дани. Месеци след първия му преглед изчаквахме за въстановяване на движенията без оперативна намеса. Дани беше на усилена рехабилитация, физиотерапия, ходи на плуване и Войта, Боуен цели 9 месеца преди операцията, но резултат нямаше - движения липсваха.

Първата му операция беше за трансплантиране на нерви от крачето. С много труд и усилия движения се появиха, но уви - не достатъчно. Дани продължава да прави рехабилитация всеки ден. Не е спирал от момента, в който е роден. Може да вдигне напред ръката си само с шина, може да я свие и до там... Пръстите му не се движат. Не може да хваща, което му създава трудности в ежедневието. Не може да се подпира, трудно балансира и пази равновесие. Трудно си играе на детската площадка сам. Трябва му помощ, за да обуе обувките си, да се облече, да се люлее, да се качи на пързалка, да си отвори бутилка, да се събуе, да си свали якето, да се облече, да ползва тоалетна и за още много други неща, с които връстниците му се справят самостоятелно...

Три години след първата му операция, въпреки надеждата ни, че ще постигнем по-големи резутати с рехабилитация, се оказа при последните прегледи, че ръката има контрактура. Тя не се подобрява и има вероятност от перманентно увреждане на раменната става, заради липсата на пълен обем от движения в нея.

След много размисли стигнахме до заключението, че е дошъл моментът за втора операция, която е наложителна за въстановяване на движенията.

Ние, като родители, искаме да видим как детето ни Дани прегръща с две ръце, как вдига двете си ръце, как играе с другите деца, без да изпитва затруднения, как се облича сам. Операцията, която ни предложиха в Турция е за транфер на мускули. След нея Дани трябва да може да отвори и вдигне ръката си настрани. Стойността е 12.960 евро, като включва и шините, които след това ще носи три месеца, за да е фиксирана ръката. Нашето семейство не разполага с тази сума..

Искаме Дани да има шанс за по-качествен и пълноценен живот. За това се обръщаме към вас с молба за помощ. За да получи детето ни шанс! Благодарим! 

Виж още
Новини
6-ти февруари 2024
Паулина Техова организира кампания за Даниел Техов
Одобрено изплащане
На 19.02.2024г. е насрочена операцията на Дани в Р Турция, която ще бъде извършена от проф. Д-р Атакан Айдън и за която беше организирана настоящата к...
21981.4 лв. Плащане по фактура
41.94 лв. Транзакционна такса
Виж всички

Стриктни правила за изплащане на дарените средства

В платформата PavelAndreev.BG има ясно определени правила за изплащане на дарените средства при медицинските кампании. Те гарантират, че всички средства ще бъдат оползотворени целево за лечението и съпътстващите го разходи. Всички документи, по които е направено плащане са видни в секция Новини.

Лесно е да дарите

6 лесни начина да направите своето дарение - карта, PayPal, ApplePay, GooglePay, Revolut, IBAN.

Прегледен отчет

В секция Новини ще откриете информация от инициаторите на кампаниите.

Доверена платформа

PavelAndreev.BG е най-сигурната платформа за организиране на следващата ти кампания.