7698.61 лв. дарени от 6000 лв. Тази кампания е приключила. Следете секция Новини, за да сте в течение с новостите по нея и транзакциите (ако липсват, то значи все още кампанията не е разплатена).

Документи към Кампания


Дайте шанс на Симо

Здравейте, казвам се Венислава Пощаджиева и съм майка на Симеон Стамболийски! 💙

Симо е роден в 41г.с. с нормално тегло от 3,630кг., 51см., развиващ се нормално. След като направи 4 месеца, забелязахме, че не си вдига и задържа главата, както другите деца. Започна да блуждае в пространството, нито нас ни отразяваше, нито играчките, които му показвахме. Всичко това започна след поставянето на ваксините в 4тия месец.Чувствах се и продължавам да се чувствам ужасно гузна, че го ваксинирахме. Личната лекарка и познати ме успокояваха, че момчетата са по-мързеливи и че ще започне да си вдига главата.

Когато стана на 6 месеца започна голямото ходене по лекари. Личната лекарка каза, че състоянието му(че не може да си вдига главата и да не ни следи)не е нормално и ни прати при невролог. Отидохме и той започна да ни говори как детето ни било с церебрална парализа и има монголоиден вид. Оттам той ни изпрати на транфонтанелна ехография. Лекарката там ни каза, че Симо е с хидроцефалия и ни препоръча да отидем в Токуда на неврохирург. Той поиска да направим още една трансфонтанелна ехография, защото тази от медицинския център не ни даде нищо, просто един хвърчащ лист... 

Неврохирургът отрече да е с хидроцефалия, просто имаше разширени вентриколи. До ден днешен ходим на ТФЕ и резширението на вентриколите намалява. Имаме ЯМР, който доказва, че няма хифроцефалия. Поискахме мнението на 3ма специалисти в областта и те отрекоха да има хидроцефалия.

Отидохме в СБРДЦП "Света София", на бул.Въкресение N.1. Не искаха да ни приемат веднага за рехабилитация, защото искаха да имаме изследвания от кардиолог, ДНК анализ и преглед от очен лекар.

Много ни забави, това че трябва да правим ДНК анализ, защото можехме да влезем чак след 1 месец. Съвсем случайно наши познати ни казаха, че могат да ни свържат с доцента на болницата. Свързахме се с него, прие ни и каза, че можем да започнем с рехабилитацията след 2 дни. Беше ни казал, че ще проходи... 

От 21.02.2022 до 17.03.2023 редовно ходехме на рехабилитация, започна да задържа повече главата, но работата на специалистите не е на 100% за жалост... Със Симо е работено само за задържане на главата, а не за цялата моторика на тялото. Детето ни не може да ходи, не може да седи самостоятелно, няма сила и опора в ръцете, трябва и той сам иска да бъде носен, защото расте, започва да разбира и не иска само да лежи. Много му харесва, когато го сложим да седне и му показваме играчки. Ръчичките му са много слаби, няма сила в тях и не винаги може да се просегне да пипне каквото иска, само стои и му се усмихва. Единствените действия, които може да извършва сам, са да лежи, да се обръща от гръб по корем, от корем по гръб и да рита.

Имаме направен преглед при кардиолог, при който се установи, че има голям МПД с голям ЛД ШЪНТ и чакаме да стане на 3 години, за да се реши дали ще му се прави сърдечна операция. 

Влезнахме в педиатрията за генетични изследвания, когато беше на 9 месеца. Излезна, че има дефект на хромозома 7 и хромозома 10. Не ми обясниха какво значи дефектът на тези хромозоми, единствено казаха да се работи по детето, където е установено, че има проблем.

Отидохме в "Геника" да направим отново генетични изследвания. Там излезна, че му е дефектна хромозома 5. Казаха, че е с рядък синдром, за който не ми казаха нищо, те самите не знаели какво значи...Сама се рових в интернет да се интересувам какво означава. И по това, което изчетох, той няма нито един от белезите на дефектната 5та хромозома. Отидохме при генетик, който нищо така и не ни каза, а единственото, което спомена е, че е странно при нормално протекла бременност, дете с чудесни показатели след раждането да е в това състояние...

Искам да допълня още нещо в следствия от ваксините в края на 4-месечната му възраст, детето ми има тежка алергия към белтък, след като в родилното е захранено с адаптирано мляко. Затова съм склонна да мисля, че има някаква реакция в мускулатурата му и неговото забавяне в развитието.

Искаме да започнем рехабилитация в рехабилитационен център, в който казаха, че е недопустимо да се работи само с една зона от тялото му, при положение, че той има нужда от работа с цялото тяло, защото по този начин крачетата му могат да атрофират. Те работят с турска болница, която ни препоръчаха и съм прекачила оферта от тях. Искаме да отидем там за изследвания, за да може да му се постави диагноза, защото тук никой не ни взима на сериозно.

Понеже нямаме възможност да дадем тази сума за изследванията, затова се обръщаме към Вас, сърцати хора.

Нека помогнем на слънчевото ни момче, защото все още той има шанс!

Благодарим Ви!


Новини по кампанията

Одобрено изплащане
6-ти октомври 2023

Преди 2 два месеца бяхме на преглед в център "КинезиоЛайв" в гр. Стара Загора, които ни насочиха към клиниката, в която направихме изследванията в Тур...

Плащане по фактура: 1400 лв. Транзакционна такса: 1.2 лв. Фактура:   Виж Документa
Изследванията в Истанбул 02.10.23г
2-ри октомври 2023

Здравейте, приятели! Върнахме се от Турция. Направиха преглед, ЯМР, ЕЕГ и взеха кръв за генетични изследвания. Трябва да чакаме да излязат генетичнит...

Одобрено изплащане
18-ти септември 2023

Здравейте, приятели! Болницата в Истанбул ни дадоха дата за изследванията - 25ти септември. Искат да направим плащане по офертата преди заминем. Благо...

Плащане по фактура: 5390 лв. Транзакционна такса: 40 лв. Фактура:   Виж Документa

Виж Всички новини по кампанията

7698.61 лв. дарени от 6000 лв. Тази кампания е приключила. Следете секция Новини, за да сте в течение с новостите по нея и транзакциите (ако липсват, то значи все още кампанията не е разплатена).
Сподели

Сумите в секция Дарители са със спадната транзакционна такса.
avatar
9.35 лв. преди 5 месеца
avatar
142.5 лв. преди 5 месеца
avatar
19.18 лв. преди 5 месеца
avatar
196.5 лв. преди 5 месеца
avatar
19.2 лв. преди 5 месеца
avatar
98 лв. преди 5 месеца
avatar
15.26 лв. преди 5 месеца
avatar
492 лв. преди 5 месеца
avatar
18.82 лв. преди 5 месеца
avatar
94.51 лв. преди 5 месеца
Виж всички дарители
Сподели