Дари живот на Марти

Лечение,медицина и рехабилитация 0/0

Дари живот на Марти

1246 Дарители
76273.24 лв. дарени от 260000 лв.
Организатор
Глория Чернаева
Бенефициент
Мартин Мариянов Чернаев
Крайна дата
Край след 10 дни
Налична сума
17394.56 лв.
Глория Чернаева организира кампания за Мартин Мариянов Чернаев
Край след 10 дни
Налична сума
17394.56 лв.

Зов за Помощ!!!

Здравейте мили хора, пише Ви сестрата на едно прекрасно младо момче и Ви моли за бързо съдействие и финансова подкрепа!

Моят брат се казва Мартин Чернаев на 25 години от гр.Бургас и се нуждае спешно от вашата помощ! Той страда от остро, бързо развиващо се онкохематологично заболяване: ( С84.5 ) Т- клетъчен лимфом.

Марти е млад, интелигентен, възпитан, добър, сърцат и състрадателен човек, завършил висшето си образование в родния град Бургас, точно когато чува тежката диагноза и живота му се обръща напълно. Вместо да поеме гладко и устремено по своя житейски път, упражнявайки и прилагайки знанията си от наученото в Университета, практикувайки професия, свързана с туризма, каквато е й специалността му, той се изправя пред трудната задача да се бори за живота си!

Разбрахме за коварното заболяване на брат ми след ходене и обикаляне по болници, лекари, кабинети, множество направени изследвания, скенери, биопсия на лимфен възел от ингвинална област, хоспитализация в Болница в Пловдив и въпреки всички лутания и ходене по мъките докторите вдигаха рамене и не знаеха напълно, какво точно е заболяването на Марти. А болестта от своя страна продължаваше да се развива, започнала само с леко подуване зад лявото ухо с размер на малко топче, колкото грахово зърно и постепенно това подуване обхващащо цялата шийна област, врат, подмишници, ингвинална област, което ставаше болезнено и дискомфортно.

Общото състояние на организма му отслабваше ден след ден. Брат ми започваше да губи жизнеността си, почти през цялото време спеше, болестта с редицата й симптоми като умора, отпадналост, нощно изпотяване, рязко отслабване, подуване на лимфни възли, температура ни сигнализираше, че нещо не е наред. Нямахме повече време за губене и лутане. На 7 декември 2023г. брат ми заедно с майка ми заминаха за Истанбул, където след редица изследвания, скенери и прегледи при специалисти се установи за 3 дни какво точно е заболяването, от което Марти страда.

Оказа се бързо разпростиращ се Т-клетъчен лимфом, който след направен ПЕТ скенер (PET-СТ) декември месец 2023г. се установи, че се е разпространил из всички вътрешни и периферни органи.

Последваха 5 мъчителни курса на химиотерапия в Университетска болница в Истанбул “İstinye Üniversite Hastanesi Liv Hospital “ Имаше малко подобрение след направения 4 курс на химиотерапия. Това беше и надеждата ни за изцеление, но след направения последващ 5 курс на химиотерапия се оказа, че въпреки тежките химикали, които вливат, те се оказват неефикасни и не влияят на периферните органи, каквито са ингвинална област и под мишниците. В тези зони лимфните възли продължаваха да се подуват и да стават все по-големи и болезнени.

Няколко дни след това чухме най-тежкото за нас- трансплантация на костен мозък. Лъчът светлина за пълното излекуване и изцеление от коварната болест дойде от болница в Истанбул, където ще бъде направена трансплантацията на костен мозък.

Сумата, която е необходима, за да продължи лечението е 130 000 евро и е непосилна за семейството. На 1 април 2024г. направиха генетични изследвания за сходство на мен и моята майка, чиято цел е да се установи, дали ще можем да бъдем донори на костен мозък и да помогнем на Марти да живее пълноценно и отново прекрасната му усмивка да е на лицето! Очакваме нашите изследванията до дни, като отделно с това се търси сходство и с други донори в Регистър по трансплантациите на костен мозък.

Призоваваме всички хора с големи сърца да помогнат и се включат в нашата кауза за ЖИВОТ НА МАРТИ! НЕКА ПОДАДЕМ РЪКА! НЕКА ПОМОГНЕМ НА ЕДИН МЛАД ЧОВЕК ДА ЖИВЕЕ! НЕКА БЪДЕМ ДОБРИ !

Виж още
Новини
17-ти май 2024
Глория Чернаева организира кампания за Мартин Мариянов Чернаев
Одобрено изплащане
Здравейте мили хора, на 23.04.2024г. беше започнато встъпителното лечение с високи дози химиотерапия, провеждащо се преди трансплантацията на ко...
58800 лв. Плащане по фактура
78.68 лв. Транзакционна такса
Виж всички

Стриктни правила за изплащане на дарените средства

В платформата PavelAndreev.BG има ясно определени правила за изплащане на дарените средства при медицинските кампании. Те гарантират, че всички средства ще бъдат оползотворени целево за лечението и съпътстващите го разходи. Всички документи, по които е направено плащане са видни в секция Новини.

Лесно е да дарите

6 лесни начина да направите своето дарение - карта, PayPal, ApplePay, GooglePay, Revolut, IBAN.

Прегледен отчет

В секция Новини ще откриете информация от инициаторите на кампаниите.

Доверена платформа

PavelAndreev.BG е най-сигурната платформа за организиране на следващата ти кампания.