Екипът на фондация „Св. Иван Рилски роден в Скрино” продължава с работата по изграждане на скулптурната композиция на светецаДобри хора, искаме да ви уведомим, че през почти изминалия месец ноември, фондация „Св. Иван Рилски роден в Скрино” постигна невероятен успех, а именно успяхме да се обединим и заедно да придвижим нашата обща цел - поставянето на скулптурата на Свети Иван рилски в родното му място с. Скрино. През месец ноември екипът на фондацията нямаше и един почивен ден, работихме усилено с поглед към успеха.

 

Проектът по поставяне на скулптура на светеца в родното му място е на финалната права, като през изминалия месец поставихме основите на скулптурата, завършихме изграждането на подпорната стена, както и площадката на която ще бъде поставена скулптурата на св. Иван Рилски, а през месец ноември поставихме камъните около светеца.

 

Нищо от това нямаше да се случи, ако не бяхте вие, всички вярващи и добронамерени хора, които се отзовахте на нашите молби за подкрепа и дарихте за каузата  вашите време, желание и средства за да стане тя реалност. Разбира се следва да изкажем и благодарности на целия екип на фондацията, които в нито един момент не се отказаха и реализираха всички поети към обществото ангажименти. С такъв екип от професионалисти и с невероятната подкрепа на вярващия и добронамерен български народ всяка цел е осъществима.

 

Специални благодарности следва да изкажем на проф.Емил Попов, който извайва скулптурата и я постави, като черешката на тортата върху масивните камъни, за които изключително много благодарим на майстора-каменоделец инж. Иван Ненков.

Специални благодарности изказваме и на архитекта Диана Самоковлийска, изпълнителя на проекта Димо Иванов Ненков и  приятеля и съмишленик на фондацията г-н Станислав Косаков.

 

Новото бижу на с. Скрино ще допринесе за укрепването на вярата в българското православие, а и ще бъде една добра причина с. Скрино да бъде посещавано от туристи и поклонници и да се развива като едно европейско селище в което живеят будни българи и европейци.

Следващата задача пред екипа на фондация „Св. Иван Рилски роден в Скрино” воден от председателя на фондацията адв. Веска Волева е да се съгради и облагороди площадката пред паметника на светеца. Планът по облагородяването на пространството пред паметника е, да бъде изградена градинка с пейки, алея и озеленяване. По този начин ще се създаде атмосфера и обстановка, в която всеки човек ще може спокойно да отдаде нужната почит на светеца, както и да се наслади подобаващо на цялостния проект.

Молим всички добри и вярващи хора да помогнат на фондацията с постигането на нейната цел за облагородяването и запазването на религиозните ценности в с. Скрино, а и в цяла България. Молим всеки който има възможност и желание да дари сума по избор на следната банкова сметка:

 

Добри хора, включете с към реализирането на нашата цел, нека заедно  почетем небесния закрилник!

ОЧАКВАЙЕ ОЩЕ НОВИНИ СКОРО…..


Стартирай Кампания Открий Кампании
Сподели