Стартира изграждането на скулптурата на светеца Иван Рилски. в с. Скрино.Добри хора, екипът на фондация „Св. Иван Рилски роден в Скрино” продължава да изпълнява стриктно поетите към обществото  ангажименти. През почти изминалия октомври стартира и завърши изграждането на подпорната стена, както и площадката на която ще бъде поставена скулптурата на св. Иван Рилски.

 

Подпорната стена намираща се зад светеца бе изградена от каменен масив.  Площадката на която ще бъде поставена скулптурата е излят бетон, и се подготвят допълнителни довършителни работи по този първи етап от изграждането на скулптурата. Ръководител на строителната бригада г-н Росен Миндев организира групата от работници заедно с земекопни и товарни машини. Организацията беше перфектна и на изключително високо ниво. Началото на първият етап по изграждане на скулптурата бе съблюдавано от председателя на фондацията адв. Веска Волева, и съмишленика и приятел на фондацията г-н Станислав Косаков.

 

След завършване на първият етап от изграждането на скулптурата на място пристигнаха и скулптура проф. Емил Попов заедно с архитекта Диана Самоковлийска.

След съвместно извършен оглед на постигнатия резултат екипът на фондация „Св. Иван Рилски роден в Скрино” даде своята положителна оценка за постигнатото до момента и постави следващите задачи, които следва да бъдат завършени във възможно най кратки срокове.

 

Проектът се движи по план, като единствено пред екипът на фондацията стои въпросът за финансирането на проекта.

За тази пречка и преодоляването и молим всички добри и вярващи хора да помогнат на фондацията с постигането на нейната цел за облагородяването и запазването на религиозните ценности в с. Скрино. Молим всеки който има възможност и желание да дари сума по избор на следната банкова сметка:

 

Добри хора, включете с към реализирането на нашата цел, нека заедно  почетем небесния закрилник!

 

ОЧАКВАЙЕ ОЩЕ НОВИНИ СКОРО…..


Стартирай Кампания Открий Кампании
Сподели