640.25 лв. дарени от 50000 лв. Тази кампания е приключила. Следете секция Новини, за да сте в течение с новостите по нея и транзакциите (ако липсват, то значи все още кампанията не е разплатена).

Документи към Кампания


Изправен гръб за Стилияна

Казвам се Господинка Петрова,майката на Стилияна,15 годишно прекрасно момиче.Ще Ви разкажа какво преобърна живота ни,колко кошмарни моменти сме преживели,както и какво ни мотивира и мобилизира да намерим сили,необходими да направим каквото трябва.
На 16.09.2019 при профилактичен преглед,Стилияна беше диагностицирана с диагнозата СКОЛИОЗА.Няма да се впускам в медицинска терминология,но това представлява изкривяване на гръбначния стълб с неизяснена причина.В нашият случай 50 градуса по COBB в туракалния сегмент и 47 градуса компесаторна кривина в лумбален сегмент.Според всички медицински доклади и проучвания,това калегорично означава операция.Такова беше мнението и на всички доктори,с които се консултирахме.За нас като родители на едно видимо здраво дете,това беше недопустимо.
Търсихме,проучвахме и открихме.Шрот терапия съчетана с корсетолечение.Детето започна да прави специализирани упражнения по час и половина всеки ден и да носи корсет 22 часа в денонощието.Звучи кошмарно,но за нас беше спасение.Сложихме нашия първи корсет,набавихме всички необходими принадлежности и поехме по неизвестния път към изправянето.
Надеждите ни за чудо бяха големи,но щастието беше кратко.На първата снимка без корсет,освен че градусите бяха леко повишени,се забеляза приплъзване на един от прешлените,това причиняваше болка и изтръпване на левия й крак.Появи се и рана от голямото притискане от корсета.Стилияна търпеше стоически-знае,че това е единствения начин да се разминем с операцията.Наложи се спешно да сменим корсета,с по-щадяш изместения прешлен.Така до следващата снимка и следващото разочарование.Детето изпълнява всичко стриктно като войник,но градусите така и не помръдват.Сега вече сме с трети корсет.
Благодарна съм,че имам силна и упорита дъщеря и не позволи на това,че носи корсет да съсипе тийнейджърската й психика.Шрот упражнения,специализирани лагери,корсети и снимки-това е нашият живот вече почти 3 години!През тези години се срещнахме с други деца с подобна съдба,някои с по-малко,други с по-голямо изкривяване.Последните месеци все повече от тях се решиха на операция.Благодарение на тях и ние намерихме сили да направим каквото трябва.
Операцията FUSION е тежка и продължителна,но това е възможността Стилияна да има изправен гръбнак и да води нормален живот.Няколко деца бяха оперирани успешно в Германия от доктор Тробиш и екипът му.Това ни подтикна да се свържем и ние с клиниката Eifelklinik St. Brigida и да потърсим лечение за нашето дете.След няколко консултации получихме оферта и дата за операцията,която е съвсем скоро-28.09.2022г,а сумата е €25.925,38.
Операцията в чужбина не се финансира от здравната каса.Това ни принуди да стартираме кампания за набиране на средства.На никой не пожелавам да премине през подобен път.Знам в каква ситуация живеем,знам че всичко е трудно.Ако не можете да дарите,просто споделете този пост,ако някой желае да ни помогне да достигнем необходимата сума.


Новини по кампанията

23-ти август 2022
Одобрено изплащане

Заявявам прехвърляне на събраната сума в тази дарителска платформа,по дарителската сметка на дъщеря ми Стилияна Петрова,тъй като крайният срок за прев...

Изплатена сума към бенефициента: 639.05 лв. Транзакционна такса: 1.2 лв.

Виж Всички новини по кампанията

640.25 лв. дарени от 50000 лв. Тази кампания е приключила. Следете секция Новини, за да сте в течение с новостите по нея и транзакциите (ако липсват, то значи все още кампанията не е разплатена).
Сподели
avatar
19.18 лв. преди 2 месеца
avatar
28.63 лв. преди 2 месеца
avatar
95.84 лв. преди 2 месеца
avatar
4.42 лв. преди 2 месеца
avatar
19.22 лв. преди 2 месеца
avatar
19.22 лв. преди 2 месеца
avatar
9.25 лв. преди 2 месеца
avatar
48.73 лв. преди 2 месеца
avatar
98.1 лв. преди 2 месеца
avatar
98.1 лв. преди 2 месеца
Виж всички дарители
Дари
Сподели