650494.9 лв. дарени от 700000 лв.

Документи към Кампания


Живот за бебе Кристин

Здравейте, мили и добри хора, скъпи Дарители!

Днес ще Ви разкажа за нашето прекрасно и борбено момиченце - нашата мечта Кристин. 

От почти час стоя и не знам как да започна без баналното "мислех, че никога няма да ми се наложи" или "не мога да повярвам, че ни се случва", но болестта може да се случи на абсолютно всеки.

При нас дойде в края на бременността ми, когато беше регистриран "различен" сърдечен ритъм на плода. 
Родена на термин, на втория ден от своя живот, Кристин получи първия си кардиогенен шок, със сърдечна честота от 280 уд/мин. Беше поставена на апартана вентилация, а мен ме изписаха - без детенцето ми на ръце. 

Последва дълъг месец, в който на 5 дневна възраст в 02.30 ч. през нощта ни звъннаха, че я транспортират по спешност в Национална Кардиологична Болница/НКБ/. Многократни реанимационни действия, интубиране и екстубиране и в края на първия месец от нейния живот се прибрахме заедно вкъщи. 

Но за съжаление не за дълго. На 13.12.2021 г. след обилно повръщане тя просто спря да диша, не помня как я закарахме и колко часове прекархме пред реанимация, но си спомням думите на един лекар - "Молете се да изкара нощта".. и тя успя, след 10 дни на апаратна вентилация, най-накрая успях да я прегърна. Първата ни Коледа прекарахме в болницата. Но бяхме заедно. 

Имахме една страхотна година, тя растеше, развиваше се, а ние й се радвахме, ходехме на ежемесечни прегледи и нещата изглеждаха нормални. 
Докато на 31.01.2023 г. след висока температура и тест, се оказа с грип А. Чрез устройството, с което я следим забелязахме отново висока сърдечна честота, и веднага се насочихме към Кардиологична болница. 
Приеха я по спешност в интензивно отделение и ни заявиха, че след ден-два ще ме приемат и мен, за да продължат да я наблюдават. Но по време на престоя й в болницата последва трети кардиогенен шок с честоти до 300 уд/мин. Може ли да си представите 300 пъти вашето сърце да бие за 1 единствена минута? Следващите 2 месеца бяха на постоянна борба за живот й.

Един ден ни извикаха за разговор и чухме най-страшните думи "съжаляваме, но бъдещата прогноза е лоша, детето Ви няма да живее, ние не можем да направим нищо повече за нея, освен да я поддържаме, докато не намерите място, където да я транспортирате".
С това лечението, което се провежда тук в България се изчерпва.
Но ето 2 месеца по-късно, макар и с влошаване на нейното общо здравословно състояние тя все още се бори за живота си. 
За съжаление сърцето й не работи правилно, не се съкращава, не изпомпва достатъчно кръв и с всеки изминал ден нещата се влошават. В момента продължава да е в болница, на поддържащи медикаменти - адреналин, допамин, коротроп. 

Единственият шанс тя да живее е трансплантация на ново сърчице.

Което ще бъде извършено на два етапа - първо поставяне на специална машина нар. "Berlin heart", което всъщност е мост между сегашното й състояние и втория етап - трансплантацията. 

За тези няколко месеца Кристин се бори и преживя много, а мечтите ни са толкова обикновени - да тича с другите деца, да се усмихва и радва на живота, да я заведем на Първия й учебен ден..

Криси има нужда от вашата помощ! За това мили хора, приятели, познати и непознати, молим Ви от сърце - помогнете ни да излекуваме детето си. 

Благодарим Ви и бъдете здрави!


Новини по кампанията

31-ви май 2023
Информация 31.05.22

Здравейте, прекрасни хора! Предполагм всички се чудят как вървят нещата покрай нас. Кристин е в интензивно отделение на Национална кардиологична болн...

26-ти май 2023
Одобрено изплащане

Здравейте, скъпи хора! Благодарим за подкрепата и съпричасността. Имаме оферта от болница в Индия, която ще ни приема възможно най-скоро. Както и спец...

Плащане по фактура: 230202 лв. Транзакционна такса: 249.56 лв.
Фактура:   Виж Документa

26-ти май 2023
Трансфер на средства от фонда за лечние на деца в чужбина

Дарение на средства от Фонда за лечение на деца в чужбина. Прехвърлена сума: 9450лв.


Виж Всички новини по кампанията

650494.9 лв. дарени от 700000 лв.
лв.
BGN
.00

PavelAndreev.BG има 0% такса от Вашето дарение. Спада се само транзакционната такса. Платформата ще продължи да предоставя безплатно услугите си благодарение на хората, които ни подкрепят. Желая да подпомогна платформата с :

*
*
Сподели

Сумите в секция Дарители са със спадната транзакционна такса.
avatar
9.33 лв. преди 1 час
avatar
48.75 лв. преди 1 час
avatar
19.2 лв. преди 1 час
avatar
48.71 лв. преди 2 часа
avatar
9.33 лв. преди 3 часа
avatar
97.77 лв. преди 3 часа
avatar
393.5 лв. преди 3 часа
avatar
19 лв. преди 4 часа
avatar
4.42 лв. преди 5 часа
avatar
29.05 лв. преди 6 часа
Виж всички дарители
Дари
Сподели