424198.17 лв. дарени от 500000 лв.

Документи към Кампания


ЖИВОТ ЗА ИВО

Здравейте, добри хора!

Много от вас познават Иво Христов като „българският Стивън Кинг”, други като най-младият български писател с цели 11 издадени книги за скромните си 22 години, но за нас той освен безспорен талант е и нашето скромно и обикновено момче, имащо една единствена мечта – да живее. Преди 9 години, той чува тежката диагноза „Неврофиброматоза-тип 2” и тогава започва същинската борба. За времето, в което той се бори, са извършени цели 16 мозъчни операции, всяка от които от тежка по-тежка. Тъй като заболяването му се характеризира с образуването на доброкачествени тумори в централната нервна система, шансът да се появяват нови образувания е голям. При премахването на един тумор, се активира друг, което налага операция след операция, а всяка следваща носи все по-голям риск за живота му.

Последствията вече са много - загуба на слух, засегнат говор, неподвижност.

Здравословното състояние на Ивчо се влоши през последните месеци. След белодробната инфекция, която го вкара в болница миналия месец, той отслабна още повече и от два месеца е на легло. Няма сили, храни се малко, не спи по цяла нощ от болки, но въпреки това прави рехабилитация вкъщи с голямо желание и вяра, че скоро ще се завърне към нормалния начин на живот и ще бъде отново на крака.
 
През годините сме изпратили стотици писма до клиники по целия свят, само и само да намерим поддържащо лечение, защото все още не е открито такова, което да го излекува напълно. 

След престоя в болница в София през юли, ни беше необходимо да потърсим помощ в УМБАЛ „Св.Георги“ в гр. Пловдив и спешен разговор с лекар-онкохематолог, д-р Спасов. Там след обстойно преглеждане на последната епикриза и състоянието му, за първи път бяхме насочени към лекарство, което има реалните шансове да помогне на Ивчо в борбата с туморите, които се намират на трудно достъпни места, включително тези в малкия таз, които както в България, така и в чужбина отказват да оперират заради сложността и сериозните последствия.

Лекарството се казва Koselugo и не е регистрирано в България, не се реимбурсира от НЗОК, а приложението му е без алтернатива. Беше ни препоръчано спешно да започнем 1-годишна терапия с него, като на този етап е важно да го закупим за следващите три месеца. Тук идват и лошите новини - сумата е крайно непосилна за нашето семейство. Опитахме се да се справим сами с малкото останали средства в дарителските сметки на Ивчо, за съжаление обаче успяхме да закупим лекарството само за 2 седмици, като последният прием ще бъде направен следващия понеделник и след това изпадаме в безизходица… Нужната сума за закупуването на лекарството Koselugo за три месеца е 72 620,21 евро.

За първи път от близо 10 години някой ни дава надежда, че можем да стопираме агресивното развитие на болестта. Не можем да се окажем точно сега, когато има реален шанс да спрем с операциите и да тръгнем по пътя на истинското възстановяване. Състоянието на Ивчо в момента е такова, че всяка следваща операция може да бъде фатална. Не можем да разчитаме на това… На този етап от борбата ни, вашата подкрепа е надеждата ни, че отново ще се справим.

След този 3-месечен прием на лекарството, Ивчо трябва да направи нов ЯМР преглед, за да се установи как е подействало лечението и дали е необходимо да бъде увеличена дозата. Както споменахме и по-горе, терапията трябва да продължи 1 година.

Молим ви, бъдете с нас в този труден момент. Вашата добрина и подкрепа могат да помогнат за пореден път на Ивчо да не губи вярата и да продължи да бъде наш пример и вдъхновение!

С благодарност,

Семейството на Иво Христов

Запознайте се с историята на Иво Христов тук:


Новини по кампанията

Одобрено изплащане
16-ти февруари 2024

Здравейте, Вълшебници! Благодарение на вас, вече имаме възможност да преведем и втората половина от задълженията ни към пловдивската болница УМБАЛ...

Плащане по фактура: 95693.2 лв. Транзакционна такса: 1.2 лв. Фактура:   Виж Документa
Предстои поредната животоспасяваща ситуация
12-ти февруари 2024

‼️СПЕШНО‼️‼️ИВЧО ПОСТЪПВА В БОЛНИЦА ЗА ЖИВОТОСПАСЯВАЩА ОПЕРАЦИЯ‼️‼️ОТЧАЯНИЕТО МУ Е ГОЛЯМО‼️ След направения резонанс преди седмица стана ясно,че тумо...

новина
Одобрено изплащане
18-ти януари 2024

Здравейте, Вълшебници! Благодарим ви за огромната подкрепа, която отново ни показахте през последните дни. Сумата от 95 000 лв. ще бъде използвана...

Плащане по фактура: 95000 лв. Транзакционна такса: 1.2 лв. Фактура:   Виж Документa

Виж Всички новини по кампанията

424198.17 лв. дарени от 500000 лв.
лв.
BGN
.00

PavelAndreev.BG има 0% такса от Вашето дарение. Спада се само транзакционната такса. Платформата ще продължи да предоставя безплатно услугите си благодарение на хората, които ни подкрепят. Желая да подпомогна платформата с :

*
*
Сподели

Сумите в секция Дарители са със спадната транзакционна такса.
avatar
97.77 лв. преди 5 часа
avatar
9.33 лв. преди 7 часа
avatar
1003.43 лв. преди 9 часа
avatar
19.2 лв. преди 10 часа
avatar
821.76 лв. преди 13 часа
avatar
97.92 лв. преди 21 часа
avatar
28.63 лв. преди 22 часа
avatar
38.9 лв. преди 1 ден
avatar
98.24 лв. преди 1 ден
avatar
31.02 лв. преди 1 ден
Виж всички дарители
Дари
Сподели