Подновяване на кампания 12.02.24гИсторията на Петя: Петя Димова (53 год.) е диагностицирана с множествена склероза (МС) през 2015 год. Досега се е лекувала с няколко достъпни в България, модифициращи хода на болестта, лекарства, но за съжаление заболяването продължава да прогресира. 

През ноември 2023 год. Петя преминава през лечение АHSCT – трансплантация на стволови клетки в институт Пирогов, Москва. Методът представлява „рестартиране“ на имунната система посредством агресивна химиотерапия и трансплантация на собствени стволови клетки. Целта на това лечение е да спре влошаването на състоянието и.

Към момента е важно Петя да провежда постоянна и продължителна във времето рехабилитация, за да има резултат от усилията и досега. Ежемесечната рехабилитация, която и е препоръчана, е скъпоструваща и не се покрива от НЗОК. Тя включва комплекс от различни рехабилитации, включително роботизирана такава с Lokomat Pro, както и различни физиотерапии, които се провеждат в болница за рехабилитация и продължително лечение – МБАЛ „АВИС МЕДИКА“ Плевен, филиал с. Тученица. Хора с добри сърца, Моля помогнете!


Стартирай Кампания Открий Кампании
Сподели