130.25 лв. дарени от 1000 лв.
  • Организатор Фондация Втори живот
  • Бенефициент Втори живот
  • Създадена на 27-ми юни 2023
  • Категория Животни
  • Крайна дата Край след 210 дни
  • Налична сума 130.25 лв.

Кастрация на бездомни животни

❗️Най-ефективният начин да се подобри качеството на живот на бездомните котки е методът Кастрирай и Върни ❗️

ДАРЕТЕ, за да бъдат кастрирани ‼️

За всяко улично коте, кастрацията означава значително по-дълъг и по-лек живот. Средната продължителност на живота на самотна, некастрирана бездомна котка е 2 години. Сред обгрижваните котешки колонии, в които котките са кастрирани, продължителността на живота стига до 6 години и нагоре – подобна на тази на домашните котки, които свободно излизат навън.
Всяка кастрирана женска котка = десетки бебета, които няма да се родят и загинат на улицата. Според статистиките, 75% от котетата, родени навън не оцеляват до 6 месечна възраст.

Същевременно, всички организации и приюти се пръскат по шевовете от животни, а на улицата продължават да се раждат нови. Бебетата се появяват с такава скорост, че никой няма капацитет да ги спаси всичките. Обикновено, тези, които биват прибрани от доброволци и осиновени са късметлии, повечето остават на улицата.


130.25 лв. дарени от 1000 лв.
лв.
BGN
.00

PavelAndreev.BG има 0% такса от Вашето дарение. Спада се само транзакционната такса. Платформата ще продължи да предоставя безплатно услугите си благодарение на хората, които ни подкрепят. Желая да подпомогна платформата с :

*
*
Сподели

Сумите в секция Дарители са със спадната транзакционна такса.
avatar
43.75 лв. преди 6 дни
avatar
43.76 лв. преди 1 месец
avatar
42.74 лв. преди 2 месеца
Виж всички дарители
Дари
Сподели