🙏Заедно можем🙏в подкрепа за Хриси❤️

Лечение,медицина и рехабилитация 0/0

🙏Заедно можем🙏в подкрепа за Хриси❤️

382 Дарители
20910.65 лв. дарени от 200000 лв.
Организатор
Христина Барашка
Крайна дата
Край след 46 дни
Налична сума
897.95 лв.
Христина Барашка е организатор на кампанията
Край след 46 дни
Налична сума
897.95 лв.

Заедно можем! Да помогнем на Хриси срещу Рака!

Здравейте, хора с добри сърца! Аз се казвам Христина Барашка,  на 39 години съм, от град Пловдив! Омъжена съм , за един прекрасен мъж и имаме 2 страхотни момичета! Никол на 16г , и Елия на 9г! Те са моят живот , моята гордост и моят смисъл! Всичко беше прекрасно , до един нещастен ден ! Ден като всички други , но не се почувствах добре. Започнаха ядки болки в гърлото , които не минаваха и не минаваха! Пиех какви ли не лекарства и  антибиотици ,но болката продължаваше ! И  така на 22 септември 2022г. Се наложи  да ме настанят е болница Св.Георги гр. Пловдив! Въпреки венозните антибиотици в продължение на 10 дни, тази гадна болка така и не спря! Следващото решение на лекарите беше да направят ларингоскопия !

На нея се видяха кистички ,по техните думи! Това много ме изплаши ! Какви кисти , за какво ми говорят , това опасно ли е?

Разбира се взеха и биопсия ! И чакането започна ! Дните минаваха , а аз незнаех къде се намирам, и какво се случва ! И ето на 20 октомври имаше резултати!

Резултати ! Резултати ,на които неможех да повярвам ! Лекарите ми съобщиха ,че имам  Плоскоклетъчен Карцином на Ларинкса,  в 4 стадии с разсейки в два лимфни възела от дясно на врата, и съмнения за лимфен нодул към белия дроб!!!! Какво ми казаха те!!! Аз имам рак ! И то толкова сериозно! Бях в шок! Незнех какво да правя ! Ами децата ми ! Ами мъжа ми! Какво се случва! Всички имат нужда от мен! Мечтаех как съвсем скоро , голямата ми дъщеря ще стане абутуриентка ,после студентка, ще се омъжи ,ще имам внуци! А сега аз незнах ,колко ми остава! Като съвсем скоро бях загубила и своята майка , заради рака! Това ме съсипа!

Минах онкокомисия , която реши че ще ми направят само химиотерапия!

Изплашена от опита ,които имах с майками в България,  от дългият път които минах с нея , от премеждията и в крайна сметка с превземането на рака върху цялото и тяло. И отиването в Турция, но за жалост прекалено късно. Аз не посмях да повторя този път , и лечението в Пловдив . Беше прекалено скоро ,разочарованието ми от лекарите в България и смъртта на скъпата ми майка ! Затова не се поколебах и тръгнах за Търция! Аз трябваше да нанаправя всичко възможно ,за да опитам да запазя живота си! Да бъда майка и съпруга!

Събрах всички възможни средства и заминах за Турция, гр.Истанбул , болница Аджибадем Атакент! Веднага минах на преглед при Проф. Ибрахим Иълдъз онколог  , и при проф. Фуля Агаоглу лечетерапефт! Направиха ми пет скенер и томография ! Резултата беше потвърден!

Сумата на първоначалната оферта за налагащото ми се спешно лечение възлиза на 17 290 евро , или 33 888лв ! Сума която е непосилна за мен, за семейството ми ,дори и за близките ми!

Нямах време за чакане и започнах лечение!

Веднага ми назначиха 4 интензивни курса химиотерапия за начало! Положението беше доста сериозно! Започнах и 30 курса лъчетарапия на гърлото, паралелно с още 5 химии всяка седмица! За жалост страничните ефекти от лъчетерапията бяха ужасни! Гърлото ми щеше да изгори ,и нямаше как да приемам нищо през него! Затова още преди започване на терапиите , ми направиха операция , на която сложиха ПЕК стома на стомаха ,за да мога да се храня през нея! Това се случва на 06.01.23г. През нея чрез спринцовка, аз всеки ден трябваше да вкарвам храна и вода по 6 пъти! В началото храната беше специализирана , но в последствие показателите ми започнаха да падат и трябваше да се захраня с нормална храна! Като по 6 пъти на ден ,аз пасирам храна и се храна със спринцовка,през тръбичка и в стомаха ! Това е едно ужасно преживяване ! Да не можеш да сложиш нищо в устата си ! И така 50 дни аз бях в Истанбул,  съвсем сама! На непознато място , неразбираща никой и нищо ! Уплашена , страдаща и сама! Но свърши , на 28.02 приключиха лъчетерапиите! Прибрах се в България! Най -накрая при семейството си ! Беше трудно децата ми да ме гледат , как се храня по този начин, с тази тръби излизаща от корема ми, но нямах друг вариант! Немога да ви опиша с думи чувствата си ! Средтвата необходими да продължа лечението ми са 17 290евро! Нужна ми е вашата подкрепа!

Затова се обръщам към вас , добри хора ! Моля ви , помогнете ми! Моля ви ,помогнете ми да бъда майка , да бъда съпруга , да бъда жена! Без вас аз няма как да платя това скъпоструващо лечение! Няма как да продължа да живея! Вярвам ,че има толкова много добри хора , и вярвам че ще успея да оздравее, с ваша помощ!

 

Виж още
Новини
23-ти април 2024
Христина Барашка
Новини по кампанията за Хриси
Здравейте Ангели,дарители и всички добри хора,които благодарение на вас Хриси върви още по дългия път и не е загубила надежда, че ще оздравее.Не сме п...
 
19-ти февруари 2024
Христина Барашка
Одобрено изплащане
Заминаваме за контролни изследвания
10730.83 лв. Изплатена сума към бенефициента
1.2 лв. Транзакционна такса
5-ти февруари 2024
Христина Барашка
По спешност беше поставена трахеостома
Приятели, на Хриси и бе поставена по спешност трахеостома, състоянието и се влошава всеки изминал ден, отслабнала е за една седмица 10 кг. Молим ви з...
 
Виж всички

Стриктни правила за изплащане на дарените средства

В платформата PavelAndreev.BG има ясно определени правила за изплащане на дарените средства при медицинските кампании. Те гарантират, че всички средства ще бъдат оползотворени целево за лечението и съпътстващите го разходи. Всички документи, по които е направено плащане са видни в секция Новини.

Лесно е да дарите

6 лесни начина да направите своето дарение - карта, PayPal, ApplePay, GooglePay, Revolut, IBAN.

Прегледен отчет

В секция Новини ще откриете информация от инициаторите на кампаниите.

Доверена платформа

PavelAndreev.BG е най-сигурната платформа за организиране на следващата ти кампания.