1481.38 лв. дарени от 23520 лв.

Документи към Кампания


🕊Крила за Хриси

Благотворителна кампания за Хриси

Здравейте, казвам се Милена и съм майка на 6 годишна дете, което се бори за по добър живот.

Християна е родена на 25.12.2015г. В МБАЛ“ИВАН СЕЛЕМИНСКИ“ -гр. Сливен, веднага след раждането е поставена диагноза „Спина бифида и Хидроцефалия“. На същия ден са направени всички необходими прегледи и изследвания, но за жалост лекарите нямаха никаква надежда за нея. Въпреки това предприеха организиране на необходими документи за операции на гръбначен стълб – относно Спина бифида и на главата – относно хидроцефалията.

Така за около три месеца детето претърпява операция, с която е поставен вентрикулно-перитонеален шънт на главата, с помощта на който се коригира нивото на течността на главния мозък, трикратно е оперирана и по повод Спина бифида. Овладяват положението с  гръбначния стълб до известна степен, след което Хриси остава с вяла двигателна активност и реактивност, частична флексия на ляво краче и дясно без никаква активност и реактивност.

Но въпреки всичко тя оцелява и никога не спира да се усмихва и да показва колко е борбена.

Борбата й не спира до тук.

Преди две години Хриси е диспансеризирана с диагноза ДЦП.

Миналата година получава бъбречно възпаление, което се усложнява.

Хриси получава поредна диагноза, а тя е “Остра бъбречна недостатъчност„, това налага детето да се катетеризира най- малко 4 пъти дневно, за да може да се контролира липсващата функция на бъбреците.

Така  ние не спираме да търсим надежда, не се отказваме, борим се тя да живее по-нормално, както всички деца, да ходи на училище, но без инвалиден стол както до сега, да не бъде толкова зависима от нас. По пътя на борбата стигаме до Здравен Информационен Център „Медикъл Караджъ„ от където получихме съдействие за консултация от турски специалист, който дава надежда за по-нормален живот на Хриси.

За тази цел трябва да се направи пълна диагностика на общото й състояние, заради придружаващите заболявания. От ядрено магнитния резонанс, който направихме в България ясно се вижда, че гръбначния й мозък е разделен на две, има голям костен мост, който трябва да бъде отстранен с помощта на невронавигация, невромониторинг, микрохирургия, които да го предпазват.

Средствата необходими за това лечение  са непосилни за нас. Затова ние се обръщаме към всички хора с добри сърца, разбиране и имащи желание. Молим ви нека заедно с ваша помощ дадем шанс на Хриси поне да опита да направи тази първа стъпка в живота си. Дори само споделянето на поста е голяма помощ за нас.

Благодаря от сърце.


Новини по кампанията

8-ми септември 2022
Одобрено изплащане

Прехвърляне в дарителската сметка на Християна

Изплатена сума към бенефициента: 1408.71 лв. Транзакционна такса: 1.2 лв.

Виж Всички новини по кампанията

1481.38 лв. дарени от 23520 лв.
лв.
BGN
.00

PavelAndreev.BG има 0% такса от Вашето дарение. Спада се само транзакционната такса. Платформата ще продължи да предоставя безплатно услугите си благодарение на хората, които ни подкрепят. Желая да подпомогна платформата с :

*
*
Сподели

Сумите в секция Дарители са със спадната транзакционна такса.
avatar
3.44 лв. преди 3 месеца
avatar
48.8 лв. преди 5 месеца
avatar
19.22 лв. преди 6 месеца
avatar
48.73 лв. преди 1 година
avatar
88.24 лв. преди 1 година
avatar
98.1 лв. преди 1 година
avatar
9.36 лв. преди 1 година
avatar
19.22 лв. преди 1 година
avatar
9.08 лв. преди 1 година
avatar
19.22 лв. преди 1 година
Виж всички дарители
Дари
Сподели