Благодарим Ви Ангели-Хранители на Христо!!! Мили хора, благодарим Ви с цялата си душа,  че дарихте НАДЕЖДА НА ХРИСТО! Благодарим от сърце на невероятния екип от болница "Бируни" Истанбул! Христо вече не е известен като "мъжът с половината череп" , защото всички Вие върнахте неговото достойнство. Христо прекара месец и половина в Истанбул. Лекарите лекуваха инфекции и стабилизираха състоянието на  Христо, за да пристъпят към тежката операция за реконструкция на черепа. Операцията се състоя на 14.09. - много тежка и рискована операция сперед неврохирурзите, но Христо е боец и премина и през това изпитание геройски. Раната на главата беше огромна и всеки ден, в продължение на 3 седмици, неврохирурзите следяха развоя на нещата около нейното зарастване. По-голямата част от скобите на операцията са свалени, но тъй като има една част, която малко по-трудно зараства, неврохирурзите решиха да останат така още един месец. Лекуващите лекари ни посъветваха  Христо да бъде изписан, защото по-дългият престой в болница крие риск от вътреболнични инфекции. И така Хисто вече си е вкъщи. След един месец предстои сваляне на скобите, контролен преглед и консултации със специалисти-невролози и  ортопеди, допълнителни изследвания и за първи път ЕЕГ на мозъка, което в Бълтария молехме да бъде направено, но ни се подсмихваха и дори не ни обясниха, че без череп няма как да бъде направено.

Семейството ни е малко по-спокойно, защото за първи път след 14 месеца доктори гледат Христо не като безнадежден случай, а като съвсем нормален пациент, за когото полагат адекватни грижии и назначават адекватна терапия след направени изследвания, защото не ни "набиват" в главите, че всичко е безнадеждно и "да свикваме с това сътояние на Христо, че и много по-тежко да очакваме"/съжалявам да го кажа, но това са думи на родни лекари/. Тръгнахме по един много тежък път, но такъв оказа се, че има...Ще се опитваме да "поправим"  това в състоянието на Христо, което в България допуснаха да се случи и неглежираха. 

Добри хора, нищо от това нямаше да се случи без вас! Да лекарите са чудесни - назначават терапия, оперираха Христо, но как щяхме да стигнем до тях, ако не беше Вашето милосърдие, съпричастие и щедрост?! Да знаеш, че там някъде, някой непознат съпреживява твоята драма и болка и отделя наистина от залъка си, за да ти помогне - това е велико!

Борбата за достойния живот на Христо продължава и той  ще има нужда от Вас - Хората с големи сърца!

 

Бъдете благословени!

 


Стартирай Кампания Открий Кампании
Сподели