НовиниСкъпи хора, Спасители на Христо, Христо  отново има нужда от Вашето милосърдие!

Преди четири месеца заедно поведохме борба за живота на един млад мъж, дамгосан като "безнадежден случай", но  доказахме, че когато сме заедно, доброто побеждава и най-страшните прогнози! 

  Както знаете Христо е в състояние на будна кома и БЕШЕ  известен като "мъжът с половината череп"-  до момента, в който  всички Вие върнахте неговото достойнство. Христо прекара месец и половина в Истанбул. Лекарите лекуваха инфекции и стабилизираха състоянието на  Христо, за да пристъпят към тежката операция за реконструкция на черепа. Операцията беше успешна, но Христо остана дълго време в болницата за наблюдение. Раната на главата беше огромна и всеки ден, в продължение на 3 седмици, неврохирурзите следяха развоя на нещата около нейното зарастване. По-голямата част от скобите на операцията са свалени, но тъй като има една част, която малко по-трудно зараства, докоторите решиха скобите на това място да останат така още един месец. Лекуващите лекари ни посъветваха  Христо да бъде изписан, защото по-дългият престой в болница крие риск от вътреболнични инфекции.  Хисто вече един месец си е вкъщи и настъпва моментът за  сваляне на скобите, контролен преглед и консултации със специалисти-невролози, офталмолози и  ортопеди, допълнителни изследвания и за първи път ЕЕГ на мозъка.

Докато Христо беше в болницата, офталмолозите установиха, че окото, което беше поразено поради безхаберие в България, е пробито и е път за инфекции, които могат да мигрират до мозъка. Предложиха операция за поставяне на мембрана, която да предотвратява евентуалното проникване на  инфекции. Тъй като Христо беше опериран наскоро, тази операция беше отложена. Може би сега, при повторното ни връщане, такава ще бъде направена. 

Средствата, които събираме за лечението на Христо, са на изчерпване...Точната сума, от която се нуждаем , не можем да определим. Прилагам оферта само за операцията на окото с предполагаем престой от 10 дни. Транспортирането на Христо до болницата също е свързано със страшно много разходи-необходима е линейка с доктор реаниматор, а цената е ...10000 лева отиване и връщане. При първото ни посещение транспортирането заплатихме със собствени средства, но сега вече и те привършиха.

Добри хора, нищо от това нямаше да се случи без вас! Да лекарите са чудесни - назначават терапия, оперираха Христо, но как щяхме да стигнем до тях, ако не беше Вашето милосърдие, съпричастие и щедрост?! Да знаеш, че там някъде, някой непознат съпреживява твоята драма и болка и отделя наистина от залъка си, за да ти помогне - това е велико!

Борбата за достойния живот на Христо продължава и той  има нужда от Вас - Хората с големи сърца!

 

Бъдете благословени!

 


Стартирай Кампания Открий Кампании
Сподели