Дарете първи! Цел: 10000 лв.

Пълнометражен игрален филм "Да те вземат караконджулите"

Здравейте, казвам се Калина Горанова и съм студент четвърта година в Нов български университет, специалност "Кино и телевизия". Миналата година с мои колеги от НАТФИЗ, Софийски университет и НБУ започнахме един проект за пълнометражен филм, с който да запалим отново любовта на хората към родното и към традициите.

Целта на този проект е да разкаже повече за обичая Сурва, като преплете в сюжета си елементи от българския фолклор и митология. Филмът е игрален, с продължителност от 80 минути и разказва както историята и поверията за Сурва, така и хвърля светлина върху едно митологично българско същество - караконджулът.

През 2023 година, февруари, успяхме да заснемем 80% от филма, но тъй като е финансиран основно с лични средства, трябваше да прекъснем снимките.

Нужни са ни средства, за да успеем да дозаснемем финала на филма и да завършим нашия проект, който се очаква да излезе по кината Януари 2025 година.

Екипът е изцяло от студенти, които искат да се занимават с изкуство и горят в тази професия. Финалът ще се заснеме в пещера Проходна, като той представлява финално стълкновение между главният ни персонаж и злите сили на Караконджула. Ние вярваме, че колкото повече хора се обърнат към родното и започнат да го вплитат в изкуството, толкова по-оригинални и запомнящи се творби ще излизат. Именно за това, желанието ни да творим и любовта ни към българско излизат в този проект, който желае да довършим до край.

Благодаря за вниманието.


Дарете първи! Цел: 10000 лв.
лв.
BGN
.00

PavelAndreev.BG има 0% такса от Вашето дарение. Спада се само транзакционната такса. Платформата ще продължи да предоставя безплатно услугите си благодарение на хората, които ни подкрепят. Желая да подпомогна платформата с :

*
*
Сподели

Сумите в секция Дарители са със спадната транзакционна такса.
Дари
Сподели