Божи и новините през октомври 24.10.23г"Здравейте, Ангели на Божидар!
Скоро не сме публикували новини за него, но програмата му е доста натоварена.
Всеки 2 седмици Божидар посещава рехабилитационен център Ribem Riskli Bebek Danışma Merkezi, където прави интензивна физиотерапия за 12 дни по 2 пъти на ден. Както всички вече знаем, нашето момче е истински герой и се справя изключително добре, като бавно, но славно бележи напредък. Все още най-важен в момента е контролът на главата, за което се работи активно. В България с Божидар също работи физиотерапевт и от другия месец започва да посещава и рехабилитационен център.
Миналия месец, докато бяхме в Турция, минахме и контролни прегледи при педиатър, невролог и офталмолог. От направеното ЕЕГ няма индикации на този етап за епилептична дейност на мозъка, но продължаваме с профилактичната терапия, тъй като Божидар е изключително рисков за възникването на такава. Неврологично също има напредък в състоянието му. Състоянието на очите също се подобрява, но на този етап не може все още да се каже дали и какво зрение ще има и продължаваме да го следим.
Направени му бяха и специални възглавници, които да подпомогнат правилното му позициониране при упражненията, които правим вкъщи, както и при разходките навън с количката.
Скъпи, дарители! Стигнахме до тук благодарение на Вашите големи сърца и подкрепата, която не спирате да ни оказвате! Предстои ни още много дълъг път, но ние вярваме, че ще успеем да го извървим, защото имаме зад гърба си Вас, Ангелите на Божидар! ❤️🥰😇" - Димитрина Димитрова, майка на Божи


Стартирай Кампания Открий Кампании
Сподели