Божи и престоят му в ТурцияСКЪПИ АНГЕЛИ НА БОЖИ! СИГУРНО СЕ ЧУДИТЕ ВЕЧЕ КАК Е НАШИЯТ ГОЛЯМ ГЕРОЙ БОЖИДАР. С НЯКОЛКО ДУМИ ЩЕ ОБОБЩИМ ПРЕЗ КАКВО ПРЕМИНА ТОЙ ПРЕЗ ПОСЛЕДНИТЕ ДНИ И КАКВО ПРЕДСТОИ:
  • Преглед при физиотерапевт и последваща физиотерапия - мнението на специалистите е, че Божи се справя учудващо добре, предвид факта, че през последната една година само лежи. Родителите му ще правят упражнения вкъщи. Към този момент най-важно е Божидар да се научи сам да задържа главичката си, което е особено трудно, заради големия ѝ размер. След 3 месеца, когато той и семейството му ще бъдат отново на контролен преглед за клапата, която му бе поставена, ще преминат и през повторна консултация с физиотерапевт. Ако са се справили с упражненията, които са им препоръчани сега, ще им дадат нови. За съжаление, за да напредва в двигателното си развитие, Божидар трябва да качи още килограми.
  • Преглед при педиатър - пуснати са пълни кръвни изследвания, които показват ниски стойности на хемоглобин и протеин. Божи пробва да се храни с 2 вида мляко с високо съдържание на протеини, които обаче не му понесоха добре. В понеделник ще му бъде изписано ново. Освен основното мляко Божидар ще има нужда и от още едно, отново с високо съдържание на протеин, както и няколко добавки от витамини. За него е изключително важно да приема максимално количество храна, с възможно най-много калории и поради тази причина Божи ще се храни само с помощта на сонда през носа.
  • Предстои преглед при офталмолог, за да оцени пораженията и да прецени дали и какво може да бъде поправено.
  • Предстои и преглед при невролог, който ще извърши ЕЕГ (електроенцефалография) - ще провери как функционира мозъкът на Божи.
  • Преди Божи да се прибере в България ще му бъдат махнати и конците. Ще бъде извършен обстоен преглед от неврохирург, гастроентеролог, педиатър и физиотерапевт.
  • Божидар и семейството му са отседнали в хотел, който е в непосредствена близост до болницата. Той се чувства добре, родителите му го извеждат на разходка, когато не са на прегледи. А за Божи се оказва истинско удоволствие да спи в количката си.

Благодарим ви за подкрепата, обичта, позитивните мисли и вярата в Божи!


Стартирай Кампания Открий Кампании
Сподели