Божи си е за кратко у дома!Здравейте, ангели на Божи!
В следващите редове ще напишем какво мина и какво предстои на нашия герой!❤️
Махнаха конците, всичко с клапата за сега е наред, след 3 месеца ги викат на контролен преглед и ЯМР, за да видят как се е повлиял мозъка.
Относно храненето - за сега остава със сонда, защото количеството мляко, което приема чрез нея не може да го приеме през устата, а най-важно в момента е да наддава. За 1 седмица е качил 350 гр, а от като са си дошли в България още 60 гр. След проведени пълни изследвания му смениха млякото с високобелтъчно и му изписаха лекарства и витамини.
Минаха невролог и направиха ЕЕГ, което за голяма радост е чисто, т.е. мозъка в момента е спокоен и няма епилептична дейност. За сега е рано да се каже каквото и да е, трябва да се проследи как ще се развие мозъка.
Положението с очичките му за съжаление не е хубаво.. в България доста неща са пропуснали от самото начало... 🙁
Иначе положението е частично отлепена ретината на дясното око и изцяло на лявото, което означава пълна слепота... 🙁
В болницата са искали да правят операция на дясното, за да запазят текущото му състояние. Родителите са отишли за второ мнение при проф.Хюсеин Йетик, който категорично отхвърли варианта за операция и иска да бъде следен, за да види как ще се развият очите след като налягането в главата спадне. Освен това в лявото око има кръвоизлив, който след като се резорбира, ще даде по-голяма яснота за състоянието на окото отдолу.
Бяха и в рехабилитационния център, където мислят да правят физиотерапия. Искат да отидат в най-скоро време за 2 седмици, за да го обследват хубаво, да видят какви са възможностите му и за направят план за действие.
Благодарим, че сте до Божи и не го оставяте и за миг. Пътят му е дълъг, ще пътуват през определено време за рехабилитации и изследвсния, но благодарение на вас ще го вървят по-спокойни. ❤️

Стартирай Кампания Открий Кампании
Сподели