Лечението на Божи 11.09.23гЗдравейте, приятели на Божи! Малкият герой се прибра в България от поредната рехабилитация. Тук рехабилитация се прави успоредно с тази в Турция, за да може да е по-евтино и все пак да се посещават специалистите, които са ангажирани с развитието на Божидар. Двигателен напредък се отчита бавно, но сигурно. Той вече прави опити да се обръща и да държи главата си, но тя все още тежи твърде много за неговите възможности. Но и това ще стане. Направили са му специален корсет и възглавница (на снимките се виждат), които ще са му от голяма помощ за упражненията. След 2 седмици ще му направят и оборудване за количката, за да може да се вози вече по-изправен.
От месец Септември се планира първата от 4 вливки на стволови клетки. Божи е идеален за процедурата, понеже няма мозъчни увреждания и реагира добре на рехабилитацията. Една от тези процедури ще бъде с престой 3дни и стойността за нея, която ще трябва да се плати е приблизително 10 500 евро, заедно с интензивната рехабилитация, с която е придружена. Предвидени са 4 вливания с донорски клетки в 4 поредни месеца, като клетките са от пъпна връв на новородено. 
Разходите по транспорт и досега за хотели и доста други дребни разходи се поемат изцяло от родителите. Но разходите за квартирата по време на процедурите по трансплантация, ще се наложи да се поемат от сметките и те, за съжаление, не са придружени с документи, защото са от частно лице. 50евро на вечер. Затова се изисква и превод на средствата от тази платформа към дарителската сметка на Божи, за да може родителите да имат средства с които да заплащат престоя си. 
Благодарим ви за подкрепата! Без вас, този напредък и светлата надежда нямаше да ги има! Божи всеки ден ни доказва, че заслужава нашата помощ!


Стартирай Кампания Открий Кампании
Сподели