Първи ден от престоя на Божи в Турската клиника“Здравейте! Вчера пристигнах в клиниката в Турция и цял ден обикалях лекарските кабинети. Тук срещам много мили и внимателни лекари и сестри, които се грижат за мен. Благодаря ви, че ми помогнахте да стигна дотук. Чувам да говорят, че престоят ми може да се окаже малко по-дълъг от очакваното, тъй като имам някаква инфекция, която сега ще лекуват. Заради тази инфекция повръщам цялата си храна, но се надявам с антибиотиците, които започнаха да ми дават скоро да ми мине.”
 
През вчерашния ден на Божидар са направени редица изследвания и прегледи, част от които: рентген на бял дроб, пункция, преглед при педиатър, неврохирург. Лекарите се съмняват, че част от шънта /гъвкава тръба, която се поставя в областта на мозъка, където се произвежда цереброспинална течност/, не е извадена. Тази сутрин инфекцията на гръбначно-мозъчната течност /ликвор/ е потвърдена и ще бъде лекувана с антибиотици. За съжаление все още лекарите не са сигурни как ще протече лечението на Божидар и всичко ще бъде решавано в движение. До обяд лекарската комисия трябва да реши дали да му бъде поставен дренаж. Днес на Божи ще му бъде направен ядрено магнитен резонанс.
 
“Скъпи Добродетели! В началото почти никой не вярваше, че ще се справя, а днес мама ми казва, че хиляди хора са се обединили и искат да ми помогнат. Благодаря ви, че вярвате в мен! Аз ви обещавам скоро да се оправя и да се прибера у дома, където да изживея детството, което заслужавам!”
 
Сумата, която семейството на Божидар е заплатила през изминалия ден е на обща стойност 10 916,38 евро, като това включва изследванията направени през вчерашния ден и 10 000 евро авансово плащане. Остатъка от 10 000 евро за авансовото плащане трябва да бъде платен в понеделник. Очакваме оферта в рамките на няколко дни, след като лекарите установят какво е състоянието на Божи и как ще бъде лекуван. Разходите за болничния престой, който е на стойност 1000 евро на ден и 2500 евро за реанимационен престой, както и разходите за всички медикаменти, ще станат ясни на по-късен етап.
 
Не спирайте да вярвате в Божи и заедно ще успеем да му помогнем!

Стартирай Кампания Открий Кампании
Сподели