• Начало
  • Кампании
  • 💒Подкрепа за довършване на олтарните икони в храма “Св.Илия” в с.Гела

461.44 лв. дарени от 4000 лв. Тази кампания е приключила. Следете секция Новини, за да сте в течение с новостите по нея и транзакциите (ако липсват, то значи все още кампанията не е разплатена).

💒Подкрепа за довършване на олтарните икони в храма “Св.Илия” в с.Гела

Благотворителна кампания в подкрепа на храма "Свети Илия" в с.Гела

Скъпи Дарители, бихме искали да Ви представим кампанията ни за набиране на средства за довършване на последните три олтарни икони в параклиса "Свети Илия" в село Гела, за да може храма да бъде напълно завършен.

Иконописецът Никола Зограф сам е влагал благотворително труда и средствата си, за да изографиса стените и нарисува иконите в продължение на 6 години. Също така сам е инициирал възстановяването на този храм и организирал ремонта му. Но сега не му достигат средства за качествения материал за последните икони. Никола и семейството му поддържат храма "Свети Илия" от много години. Историята разказва, че преди 20 години Никола започнал да рисува красиви стенописи.

Малко история - Храмът датира от 4 век, като е бил оставен в разруха, а през 1991 година е бил почти без покрив. Хората от селото с години влагали личните си средства за да го реставрират и освежат. По настоящем храма е в добро състояние и остава да се довършат само иконите, които виждате на снимките

Тъй като години наред Никола Зограф е влагал безвъзмездно труда си и е купувал материалите, бихме искали да съберем дарения на стойност 4000 лева:

  • 3000 лева - материали
  • 1000 лева - възнаграждение за неимоверните усилия на зографа през годините

Инициатор на кампанията: Анонимен

Бенефициент: Никола Зограф, храм "Свети Илия",с.Гела

Как можете да помогнете?

  • чрез дарение тук в платформата, чрез виртуалния пос терминал (кликни на бутона дари)
  • ако нямате финансова възможност - чрез споделяне на кампанията в социалните ви мрежи (кликни на бутона сподели)

Новини по кампанията

4-ти юли 2022
💒Средствата за довършване на олтарните икони в храма “Св.Илия” в с.Гела се събраха.

Благотворителната кампания за набиране на средства довършване на олтарните икони в храма “Св.Илия” в с.Гела е УСПЕШНА Нека ви припомним...

7-ми февруари 2022
07.02.22 - Новини

Страхотни новини! 💜 Средствата за иконите се събраха. Частта, която е през платформата е преведена на Никола Зограф. Отчет можете да видите - ТУК.


Виж Всички новини по кампанията
461.44 лв. дарени от 4000 лв. Тази кампания е приключила. Следете секция Новини, за да сте в течение с новостите по нея и транзакциите (ако липсват, то значи все още кампанията не е разплатена).
Сподели
avatar
19.22 лв. преди 10 месеца
avatar
1.47 лв. преди 10 месеца
avatar
38.91 лв. преди 10 месеца
avatar
9.36 лв. преди 10 месеца
avatar
196.7 лв. преди 10 месеца
avatar
97.89 лв. преди 11 месеца
avatar
97.89 лв. преди 11 месеца
Виж всички дарители
Дари
Сподели