708.62 лв. дарени от 12000 лв.

7 абитуриенти от институции търсят подкрепа

Набираме средства за бала и първи разходи при напускане на социалната система.

Две девойки и пет младежи от нашата грижа тази година са зрелостници и освен че ще завършат училище, ще напуснат и институциите, в които растат без родители. Шест от тях живеят в Центъра за настаняване от семеен тип в град Роман, а една млада дама ще се раздели с екипа и децата от преходните жилища в град София, квартал Горна баня. 

Габи завършва софийската Гимназия по хлебни и сладкарски технологии и мечтае да стане студентка. Шестте деца от град Роман завършват гимназията в града Средно училище “Васил Левски”.

Общините са осигурили много добри битови условия за децата, но нямат ресурс за разходите около всичко необходимо за абитуриентския бал на младежите и първите им стъпки в света на възрастните. На зрелистниците ще им се наложи да си намерят жилище и да започнат работа. Ще имат нужда от покъщнина и лични вещи. Някои от тях ще продължат образованието си.

Нека всички ние предоставим възможност на тези деца да се почувстват като всички останали от техните класове, да бъдат красиво облечени и да отпразнуваме весело завършването им. Искаме да съберем 12000 лева общо за седмината, за разходите около завършването на училище (екскурзия, албуми на класа за спомен и др.), закупуване на всичко необходимо - облекло, козметика, бижута, декорация и разбира се - разходи по отпразнуването. Планираме да подкрепим всички младежи с поне по 500 лева за първите им нужди.  

Децата, растящи без родители в домовете за алтернативна грижа са талантливи, умни, корави и устремени към живота извън институциите. Щастливи сме, че имаме възможност да познаваме младежите и техните възпитатели. Чувстваме се удовлетворени да подаваме ръка на тези, които знаят точно къде искат да отидат и да помогнем на другите да намерят своя път. Техният младежки плам обогатява нашата общност и ние вярваме, че е важно да можем да ги подкрепяме и насочваме за осъществяване на техните мечти и желания в живота им след институциите. 

Кои сме ние - доброволци от фондация „Програма Генерация“ и подпомагаме уязвими деца, като се стремим да осигурим за тях условия за личностно развитие, подготовка за училище, насочване към подходяща професия. Това не се предоставя от държавата – нейните грижи се ограничават до подслон и изхранване. Затова се стараем да подготвяме децата за всичко, което ги очаква, когато напуснат социалната система, в която живеят сега. Обикновено това се случва, когато младежите навършат 18 години. 

За тази цел развиваме менторска програма за доброволци, които подкрепят индивидуално децата и са тяхна опора днес и след навършване на пълнолетие. Всички ресурси за развитието на децата се осигуряват от дарения. Организираме уроци и обучения, културни мероприятия, почивки и приключенски екскурзии за младежите. И не на последно място средства за създаване на уют и веселие при честване на общи и лични празници. С всичко, което правим за уязвимите деца и семейства, можете да се запознаете на нашата интернет страница: https://generation-program.com 

Ето, сега се задава най-вълнуващият празник за един ученик. Помогнете ни да дарим радост и на тези деца! Благодарим в аванс на всяко добро дарителско сърце!

За да следите изпълнението на кампанията и за да научавате за нашите нови инициативи, последвайте нашите страници във facebookinstagram и linkedin.


Новини по кампанията

Габи се готви за бала! 14.02.24г
14-ти февруари 2024

Скъпи дарители, от сърце ви благодарим за вашата щедрост и подкрепа! Вълнуваме се да ви съобщим, че Габи, една от бъдещите абитуриенти от Преходни жи...

новина
новина

Виж Всички новини по кампанията

708.62 лв. дарени от 12000 лв.
лв.
BGN
.00

PavelAndreev.BG има 0% такса от Вашето дарение. Спада се само транзакционната такса. Платформата ще продължи да предоставя безплатно услугите си благодарение на хората, които ни подкрепят. Желая да подпомогна платформата с :

*
*
Сподели

Сумите в секция Дарители са със спадната транзакционна такса.
avatar
48.64 лв. преди 1 ден
avatar
147.14 лв. преди 1 ден
avatar
144.08 лв. преди 2 дни
avatar
98.3 лв. преди 1 седмица
avatar
48.75 лв. преди 1 седмица
avatar
47.78 лв. преди 1 седмица
avatar
26.68 лв. преди 1 седмица
avatar
147.25 лв. преди 2 седмици
Виж всички дарители
Дари
Сподели