Край на кампаниятаЗдравейте,
успешно приключва първата кампания за набиране на средства за участие на младата ни надежда в шахмата Анджелика Ненова в международни турнири. Искаме да благодарим на всички дарители, които подкрепиха нашата дъщеря. С ваша помощ Анджелика има шанс да трупа опит в международни състезания и да представя България в шахматните среди.
Както вече знаете в началото на януари Анджелика се включи в един силен оупън турнир в Прага, Чехия и завърши с 5 победи от 9 мача, като в останалите партии имаше предимство, но липсата на достатъчно опит и попречи да се възползва от по-добрата си позиция. В турнира се бяха записали 248 участника от всички възрасти, от 42 държави. Анджелика с 5 точки делеше 63-100 място в крайното класиране и покачи международния си рейтинг с 21 точки.
Следващите турнири по класически шахмат, в които тя ще участва, се очертават през март в Солун, Гъция и Димитровград, Сърбия, като евентуално има шанс в края на месеца да бъде поканена от ФИДЕ Академията на лагер и турнир в Менорка, Испания.


Стартирай Кампания Открий Кампании
Сподели