9628.39 лв. дарени от 10581 лв.

Документи към Кампания


Помогни на Габи да види света

Здравейте, мили хора!

Казвам се Николай Михов и през 2015 година станах горд дядо на най-милото и прекрасно за мен детенце – Габриела. Тук съм, защото имам нужда от вашата добрина, за да може заедно да помогнем на моето внуче!

Само два месеца след раждането ѝ, разбрахме, че нашата Габи има огромен проблем с очичките.

Разбира се, веднага след това започнахме да ходим по доктори, за да установим какъв е проблемът, но се оказа, че тук в България има само един доктор, който работи с толкова малки деца. След преглед бе установено, че Габи има слепване на роговицата на лявото око и по-малко на дясното. В следствие на което Габи не вижда на 100% с лявото и на 85% с дясното око. Всичко се усложнява от вродената глаукома на двете очички. До този момент, на нашата малка Габи ѝ бяха направени пет операции, но резултатът далеч не е задоволителен.

След много четене и лутане и с помощта на приятели успях да се свържа с болница в Германия и по-точно с професор Франц Грен, който е най-добрият в света в областта на глаукомата и съпътстващите заболявания.

Там на Габи бяха поставени импланти, чрез които вътрешно-очната течност може да циркулира свободно и очния нерв ще бъде запазен. След направени четири операции имплантите бяха факт и очното налягане на лявото око почти влезе в нормите. Всичко това бе покрито от Фонда за лечение на деца в чужбина. Разбира се, всички онези разходи, които съпътстват лечение в чужбина, бяха покрити от нашето семейство, а това далеч не са малко пари.

Следващата стъпка, според всички специалисти е да бъде направена трансплантация на роговица на двете очички и така Габи ще може да вижда! Първо на лявото, а на по-късен етап на дясното оченце.

Това за нас беше огромна радост и надежда и аз започнах отново да търся най-добрия специалист, който би направил тази операция! Така и се спряхме на професор Бертолд Зайц. 2019 година, през месец февруари, бе направен преглед и той сподели, че ще направи трансплантация на роговица на лявото око на Габи. Веднага след като получихме тези новини, ние кандидатствахме към фонда за лечение на деца, който междувременно беше преминал към НЗОК. За съжаление обаче, след множество месеци липса на обратна връзка, ние получихме отказ за финансиране. С общи средства и помощ от близки и приятели трансплантацията се случи през ноември 2020 г.След това последваха няколко контролни прегледа и на един от тях,през януари 2022 г. Се установи инфекция на трансплантираното око.Последва нова трансплантация с надежда окото да бъде спасено.За сега успех има,но трябва да се правят контролни прегледи през 2,3 месеца и постоянно лечение,а тези процедури и пътните разходи не успяваме да покрием сами с лични средства

Именно заради това, мили хора, ние имаме нужда от Вашата добрина и подкрепа! Моля ви от цялото си сърце, дайте шанс на нашето прекрасно и смело момиченце да вижда! Вие сте нашата надежда днес!


Новини по кампанията

25-ти декември 2022
Нов преглед

Честито Рождество Христово! Здравейте добри хора,за съжаление оченцето на Габи не е много добре.Прикачих снимки.На 30.01.2023 год. предстои преглед в...

новина
новина
новина
26-ти август 2022
Одобрено изплащане

Здравейте добри хора.Налага се отново да пътуваме по спешност за Германия защото Габи получи инфекция на окото.Изисках останалата част от сумата да се...

Изплатена сума към бенефициента: 1098.41 лв. Транзакционна такса: 1.2 лв.
19-ти юли 2022
Одобрено изплащане

Здравейте,добри хора!Отново изисках плащане към клиниката, защото паричките на стигат.От клиниката искат сумата да е преведена предварително. Отново...

Плащане по фактура: 1199.99 лв. Транзакционна такса: 1.19 лв.
Фактура:   Виж Документa


Виж Всички новини по кампанията

9628.39 лв. дарени от 10581 лв.
лв.
BGN
.00

PavelAndreev.BG има 0% такса от Вашето дарение. Спада се само транзакционната такса. Платформата ще продължи да предоставя безплатно услугите си благодарение на хората, които ни подкрепят. Желая да подпомогна платформата с :

*
Сподели
avatar
9.28 лв. преди 1 месец
avatar
295.3 лв. преди 1 месец
avatar
29.06 лв. преди 1 месец
avatar
3.44 лв. преди 1 месец
avatar
12.32 лв. преди 1 месец
avatar
48.69 лв. преди 2 месеца
avatar
9.34 лв. преди 2 месеца
avatar
29.08 лв. преди 2 месеца
avatar
48.76 лв. преди 2 месеца
avatar
9.36 лв. преди 2 месеца
Виж всички дарители
Дари
Сподели