2647.63 лв. дарени от 16000 лв.

Документи към Кампания


Помогни на Калина отново да ходи

Здравейте! Казвам се Калина Владимирова Недялкова,на 53 години. До преди 12 години имах всичко,което ме правеше щастлива-въртях домакинството в дома ми,отглеждах двама синове,садях зеленчуци в двора,отглеждах животинки,бях действащ ветеринарен лекар,който помага в беда,бях планинар,бях скиор,бях плувец,бях!

Но преди 12 години се разболях от бронхопневмония и изпаднах в 17-дневна кома. След като излязох от комата,животът ми се срути. Не движех ръце и крака,не можех да говоря. С помощта на семейството ми изчетох тонове вестници и говорът се възстанови. С рехабилитация и движението на ръцете се възвърна.
Но краката останаха трудноподвижни и слаби. Ходя с малки крачки,нестабилни крачки,но само с чужда помощ. Самостоятелен ход е почти невъзможен.

Когато съм се опитвала да отида до тоалетната,съм падала много пъти,което ми причини разкъсване на ухо,рани на носа,счупена шийка на бедрената кост.

От 12 години не ходя на работа,не мога никаква работа да свърша у дома,само седя на леглото и гледам как животът минава. Не мога да изляза дори на двора сама-трябва някой член на семейството да ме държи под ръка.

Преминах през много рехабилитационни процедури в болници и санаториуми,лежала съм многократно в неврологични отделения,у дома провеждам ежедневна рехабилитация,но подобрение няма.
Аз вече не живея,а съществувам.

Диагнозата ми е миелинолиза на нервите в областта на мозъчния понс/мост/,при което нервите от мозъка не провеждат качествени нервни импулси до нервите в краката и за това краката не могат да ходят качествено,а само се влачат и са нестабилни,поради което не мога да ходя сама. Телкът ми за инвалидност е 95% с чужда помощ. Не мога да ходя сама и съм нестабилна.

12 години ходене по лекари и нищо. А времето минава и скоро ще изгубя и последния шанс да проходя самостоятелно,защото с напредване на времето,процесът става необратим!

Направих скенер на мозъка и приложих видео как ходя с чужда помощ и ги изпратих на “Inrernational Hospital Avicenna” в Турция и от там се свързаха с мен и заявиха,че могат да ме стабилизират с агресивна рехабилитация и физиотерапия,с които ще стабилизират походката,ще увеличат разкрача и ще мога да ходя самостоятелно.
Ще мога да върна живота си,а не само да вегетирам върху леглото.
Ще мога да практикувам професията си отново,синовете порастнаха,но имам внук на 3 г. и ще мога да помагам за отглеждането му,ще подхвана отново шетането в къщата,което моят съпруг прави,след като се върне от работа,ще мога да отида в планината на собствен ход,да вдъхна от свежестта и’ и да продължа да живея! Да живея!

Нуждая се от тази сума,тъй като ние можем да си осигурим само престоят,който възлиза на около 4000лв..От болницата ни предложиха хотел,който е близо до тях,тъй като аз не съм лежащо болна,а престоят в самата болница заради обслужването и храната е доста по-скъп! 


МИЛИ ХОРА,МОЛЯ ВИ ДА МИ ПОДАДЕТЕ РЪКА В ТАЗИ БИТКА,ЗА ДА МОГА ДА НАПРАВЯ СТЪПКА НАПРЕД,В МОЯТ ЖИВОТ..!


2647.63 лв. дарени от 16000 лв.
лв.
BGN
.00

PavelAndreev.BG има 0% такса от Вашето дарение. Спада се само транзакционната такса. Платформата ще продължи да предоставя безплатно услугите си благодарение на хората, които ни подкрепят. Желая да подпомогна платформата с :

*
*
Сподели

Сумите в секция Дарители са със спадната транзакционна такса.
avatar
294.32 лв. преди 2 дни
avatar
194.94 лв. преди 3 дни
avatar
4.41 лв. преди 4 дни
avatar
96.09 лв. преди 5 дни
avatar
38.9 лв. преди 6 дни
avatar
33.49 лв. преди 6 дни
avatar
196.98 лв. преди 6 дни
avatar
48.75 лв. преди 1 седмица
avatar
9.34 лв. преди 1 седмица
avatar
97.92 лв. преди 1 седмица
Виж всички дарители
Дари
Сподели